TOATE sau NICIUNA - condiția României pentru intrarea Ucrainei în UE. Tragedia de la graniță a întărit imaginea țării pentru intrarea în Schengen- surse guvernamentale

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

România ar fi pus o condiţie pentru aderarea Ucrainei în UE. De asemenea, ar putea exista şanse mai mari pentru ţara noastră de a fi primită în Schengen.

Potrivit unor surse guvernamentale, România ar fi pus condiţia ca toate cele trei ţări - Ucraina, Georgia, Moldova - să fie primite în UE. Sau niciuna! 

Președintele Volodimir Zelenski a semnat, luni, o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. "Astăzi am semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Sunt destul de sigur că e real.", a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Amintim că președintele ucrainean a cerut sâmbătă ca țării să îi fie acordat statutul de membru UE, potrivit unei postări pe Twitter. De altfel, Zelenski a discutat cu președintele Consiliului European despre asistență pentru Ucraina.

"Este un moment crucial pentru a încheia odată pentru totdeauna o discuție ce durează de mult timp și pentru a decide cu privire la aderarea Ucrainei la UE.", a scris liderul de la Kiev pe Twitter.

"Am discutat cu președintele Consiliului European (Charles Michel) despre continuarea asistenței efective (pentru Ucraina) și lupta eroică a ucrainenilor pentru un viitor liber.", a adăugat președintele Zelenski.

Vezi și: Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare de liderii UE. Intervenție în PE: "Suntem cei mai puternici și mai buni oameni"

Șanse mai mari pentru România de a intra în Schengen

De asemenea, în contextul războiului din Ucraina şi mobilizarea privind ajutorarea refugiaţilor, modul în care România ar fi văzută, acum, în lume, s-ar fi schimbat la 180 de grade, ceea ce înseamnă că ar putea exista o susţinere mult mai mare pentru intrarea țării noastre în Spaţiul Schengen, potrivit surselor guvernamentale citate anterior.

Cu privire înfiinţarea HUB-ului cu provizii pentru refugiaţi, anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, acesta ar urma să se afle aproape de graniţa de nord a României.

"În ceea ce privește contribuția României la efortul comunității internaționale de sprijinire a Ucrainei, am decis astăzi înființarea pe teritoriul țării noastre a unei facilități logistice, un așa-numit hub, un centru, care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina și către ucraineni. Totodată, am hotărât intensificarea măsurilor pentru a ajuta refugiații din Ucraina și a gestiona integrat un aflux masiv de persoane care intră pe teritoriul țării noastre", spunea Klaus Iohannis. 

Vezi și: Ce s-a decis în CSAT. Klaus Iohannis, anunțuri pentru România: Se impune creșterea procentului din PIB pentru Apărare la 2,5%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel