Toate şcolile din Bucureşti, deschise în SCENARIUL GALBEN

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a decis ca toate şcolile şi grădiniţele din Bucureşti să se deschidă în scenariul galben, deşi sunt unele sectoare în care anul şcolar poate începe în scenariul verde. 

Într-un comunicat remis Edupedu.ro, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) anunță că, “Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat astăzi, 07.09.2020, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12. Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2″.

Conform raportului DSP, Sectoarele 3, 4 şi 5 sunt în scenariul verde, având o rată a infectării de sub 1 la 1000 de locuitori. 

Scenariul 2 presupune participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel