Ai încercat vreodată tocănița de ardei Kapia copți? În caz că nu, atunci nu știi ce pierzi! Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
500 gr ardei Kapia copt şi decojit
1 ceapă albă
1 ceapă roşie
300 gr roşii bine coapte
2 linguri de smântână
2 linguri ulei
sare
piper
mămăligă pentru servit
Cum se prepară
Ardeii kapia copţi, decojiţi, fără cotor îi rupem în fâşii. Curăţăm ceapa şi o tocăm fin. Roşiile le dăm pe răzătoare şi îndepărtăm pielițele. În uleiul încins, punem ceapa şi un praf de sare. O lăsăm să se înmoaie uşor şi adăugăm roşiile. Când roşiile sunt fierte şi sosul începe să se lege, adăugăm faşiile de ardei kapia, scrie bucataras.ro. Potrivim de sare şi piper şi fierbem până scade sosul. Adăugăm smântâna, omogenizăm şi mai dăm câteva clocote. Servim tocăniţa cu mămăligă.
Ardeiul Kapia este o excelentă sursă de vitamina C, care este esențială pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și absorbția fierului. De asemenea, conține vitaminele A și E. Conține antioxidanți, cum ar fi carotenoidele și flavonoidele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la reducerea riscului de afecțiuni cronice. Este un aliment cu conținut caloric redus, ceea ce îl face potrivit pentru persoanele care urmăresc să își mențină greutatea sau să slăbească.
Ardeiul Kapia conține fibre dietetice, care contribuie la sănătatea sistemului digestiv și la menținerea unui nivel stabil al glicemiei. Datorită conținutului de vitamina A și antioxidanților, consumul regulat de ardei Kapia poate contribui la menținerea sănătății ochilor.
Ardeiul Kapia conține potasiu, un mineral esențial pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Pe lângă vitamine și minerale, furnizează și alte substanțe nutritive esențiale, cum ar fi acidul folic, vitamina B6 și vitamina K.
Pe lângă beneficiile nutriționale, ardeiul Kapia adaugă un gust dulce și aromă intensă preparatelor culinare, fiind folosit în diverse rețete, inclusiv la grătar, în salate, ciorbe sau sosuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News