Ai încercat, până acum, tocana de murături prăjite? Dacă nu, ar fi momentul. Gustul este neașteptat de delicios. Iată cum se prepară.
Ingrediente
150 ml ulei
4 cepe mijlocii
1 farfurie cu murături (gogonele tăiate feliuțe subţiri)
2-3 linguri bulion
1 pahar suc de roşii
piper, sare
Vezi și: Ciorbă de murături. Cea mai gustoasă mâncare
Cureţi şi tai ceapa peştişori şi o căleşti puţin în ulei până devine aurie, scrie petichef.ro. Adaugi bulionul şi sucul de roşii, laşi să dea în 2-3 clocote, după care adaugi murăturile tocate şi presate ca să se scurgă zeama. Le laşi să fierbă, adăugând din când în când apă fiartă. După ce au fiert pe jumătate, le dai la cuptor şi le ţii până scade sosul. Tocăniţa este bună şi rece.
Vezi și: Tașche cu pegmez. Rețeta veche de pachețele cu gem. Cea mai bună prăjitură
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News