Trei oameni au murit după ce au mâncat tocană de țestoasă.
Trei oameni au murit și cel puțin 32 au fost spitalizați în Filipine după ce au mâncat o tocană dintr-o țestoasă de mare pe cale de dispariție. Oamenii au raportat simptome precum diaree, vărsături și spasme abdominale după ce au mâncat acest fel de mâncare săptămâna trecută într-un oraș de pe litoral din provincia Maguindanao del Norte, au declarat oficialii.
Deși este ilegal să vânezi sau să consumi țestoase marine în conformitate cu legile de protecție a mediului din Filipine, creaturile marine sunt încă mâncate fiind considerate o delicatesă tradițională în unele comunități. Dar țestoasele marine care consumă alge contaminate – inclusiv cele care par sănătoase – pot fi toxice atunci când sunt gătite și consumate.
Unii dintre câinii, pisicile și puii care au fost hrăniți cu aceeași broască țestoasă au murit, de asemenea, a spus Irene Dillo, un oficial local, pentru BBC. Ea a adăugat că autoritățile investighează cauza morților.
Țestoasa de mare a fost gătită ca adobo, un fel de mâncare popular filipinez format din carne și legume fierte în oțet și sos de soia.
Locuitorii din Datu Blah Sinsuat, un oraș de coastă cunoscut pentru plajele sale cu nisip alb și apele limpezi, își iau frecvent mâncarea din mare.
„Este regretabil pentru că există atât de multe alte fructe de mare în satul lor - homari, pește”, a spus Dillo.
Majoritatea rezidenților care au fost internați au fost externați de atunci, a informat presa locală, în timp ce cei trei oameni care au murit au fost îngropați imediat - conform tradiției locale.
Datu Mohamad Sinsuat Jr, consilier local, a declarat că le-a spus oficialilor locali să aplice strict interdicția vânării țestoaselor marine în regiune, jurând că „acest incident de otrăvire alimentară nu se va mai întâmpla niciodată”.
Majoritatea speciilor de broaște țestoase marine sunt clasificate ca fiind pe cale de dispariție și este ilegal în Filipine să le prinzi, să le rănești sau să le omori. Cu toate acestea, țestoasele marine sunt vânate în unele culturi pentru carnea și ouăle lor, despre care se crede că au proprietăți medicinale.
În 2013, 68 de oameni din provincia Samar de Est din Filipine s-au îmbolnăvit – iar patru dintre ei au murit – după ce au consumat o țestoasă de mare găsită în apropierea satului lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu