Tocănița de cartofi cu afumătură se numără printre felurile de mâncare preferate de mulți români. Iată cum se prepară. Nu este complicat deloc!
Ingrediente
- 1 kilogram cartofi
- ½ kilogram costiţă
- 2 cepe
- 2 roșii
- 1 gogoșar
- ½ ardei gras
- sare, piper
- mărar verde
- pătrunjel (frunze) verde
Vezi și: Mere coapte în halat. Desert după o rețetă veche. Un adevărat deliciu!
Cum se prepară
Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile. După 15 minute, se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul. Se mai dă de câteva ori în clocot și apoi se adaugă cartofii şi apă cât să-i cuprindă, scrie delicatesa.ro.
Se fierbe până sunt gata cartofii, se adaugă o lingură bulion şi verdeaţa. Se serveşte cu gogoşari în bulion sau castraveţi muraţi.
Vezi și: Cu ce poți înlocui rântașul de făină în mâncare. Ideea salvatoare a bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu