Tocăniță de cartofi. Rețeta de post

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Katerina Holmes)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Katerina Holmes)

Dacă ții post, în această perioadă, ai putea să prepari această rețetă de tocăniță de cartofi.

Ingrediente

8 cartofi
o ceapă
un ardei
un morcov
4 căţei de usturoi
o lingură de făină
2 roşii
2 căni de apă
o legătură de pătrunjel
sare, boia, piper
puţin ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Se curăţa legumele, se taie cubuleţe. Ceapa se pune la prăjit în puţin ulei, se adaugă o lingură de făină, se ia de pe foc, se amestecă bine, apoi se pune o linguriţă de boia şi se pune din nou pe foc mic. Se adaugă cartofii şi morcovii tăiaţi cubuleţe şi se amestecă repede. Apoi se pun două căni de apă, să treacă peste cartofi, scrie petitchef.ro. Se adaugă sare, piper şi o legătură de pătrunjel şi se lasă la fiert, cu capac, la foc mic. Se iau roşiile, se opăresc, se decojesc şi se taie cubuleţe, apoi se pun peste tocăniţă (roşiile se pot înlocui cu suc de roșii sau pastă de roşii). La final, se adăugă pătrunjel tocat.

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Vezi și: Cartofi înăbușiți cu usturoi și cimbru. Cea mai bună rețetă de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel