Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani” a explicat cum se pregătește o rețetă de tocăniță cu ingrediente delicioase.
piept de porc crud
piept de porc afumat
castraveți murați în saramură
chimen
pastă de tomate
sare, piper
Pentru găluște:
2-3 ouă
făină
sare, piper
Jumătate din pieptul de porc crud și jumătate din cel afumat se vor prepara la cuptor, asezonate cu sare și piper. Cealaltă jumătate din ambele sortimente se taie în cuburi mici, care se trag la tigaie, transformându-se în mici jumări. Se adaugă pastă de tomate și felii de castraveți și se completează cu apă.
Din ouă cu făină, se face o compoziție pentru găluște, mai fluidă, ca la gogoșile cu lingura. Compoziția pentru găluște din făină se asezonează cu sare și chimen. Se ia din ea cu lingura și se scufundă în sosul de pe foc, notează a1.ro.
Tocănița de castraveți murați se fierbe până când găluștele se ridică la suprafață. Se mai asezonează cu putin piper.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu