Dacă respecți Postul Paștelui, această rețetă de tocăniță de legume cu orez îți va fi de folos.
Ingrediente
2 cepe medii tocate
2 morcovi mari, tăiați cubulețe
2 cartofi mari, tăiați cubulețe
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 ardei gras galben, tăiat cubulețe
2 roșii mari tocate
200g ciuperci, tăiate felii
1 cană orez
2 căni supă de legume sau apă
2 căței de usturoi mărunțiți
2 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de boia de ardei dulce
frunze proaspete de pătrunjel sau mărar pentru garnisire (opțional)
Cum se prepară
Încălzește uleiul de măsline într-o oală mare, pe foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine transparentă. Adaugă usturoiul și călește-l timp de încă 1-2 minute. Adaugă morcovii, cartofii și ardeii și călește-i timp de 5-7 minute, până când încep să se înmoaie ușor. Adaugă ciupercile și roșiile, apoi amestecă bine. Condimentează cu sare, piper, cimbru și boia de ardei dulce. Amestecă bine.
Adaugă orezul și supa de legume sau apa. Amestecă bine și lasă totul să fiarbă. Redu focul la minim, acoperă oala și lasă mâncarea să fiarbă până când orezul și legumele sunt moi și lichidul s-a absorbit complet (aproximativ 20-25 de minute), amestecând din când în când. După ce este gata, îndepărtează oala de pe foc și lasă-o să se odihnească timp de câteva minute. Servește tocanița de legume cu orez presărată cu ierburi proaspete, dacă dorești.
Această rețetă este sățioasă, aromată și perfectă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește să consume o mâncare sănătoasă și gustoasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu