Dacă vrei să încerci ceva nou în materie de preparate, tocănița mexicană poate fi o idee bună. Iată rețeta.
Ingrediente
1 kg carne tocată amestec
5 cartofi
3 cepe medii
1 cutie roşii cubuleţe
50 g stafide
1 linguriță oregano
1 linguriță chimen
50 ml ulei
3 căţei de usturoi
sare şi piper
3 ardei iuţi
Cum se prepară
Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe mici şi se fierb timp de 15 minute. Carnea se căleşte vreme de câteva minute, până se albeşte, scrie bucataras.ro. Separat ceapa se toacă foarte mărunt şi se căleşte puţin în câteva linguri de ulei. Când carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa. Se lasă câteva minute să-şi împrumute gusturile, se sărează şi piperează şi se adaugă şi ardeii iuţi tăiați rondeluțe şi usturoiul pisat. Roşiile cubuleţe se zdrobesc bine, se adaugă şi ele împreună cu stafidele hidratate din timp în apă rece, timp de 30 de minute. Apoi, se adaugă și cartofii fierţi şi scurşi. Se adaugă chimenul şi oregano şi totul se lasă la foc mic, timp de 15 minute.
Vezi și: Paste suedeze. Rețeta senzațională
BONUS: Tocăniţă de cartofi cu costiţe afumate
Ingrediente
1.5 kg cartofi făinoşi
300 gr costiţe afumate
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
2 linguriţe boia dulce
1 vârf cuţit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legătura pătrunjel
1 lingură ulei
sare, piper negru
Cum se prepară
Se taie costiţele bucăţi individuale (între oase). Se prăjesc în uleiul încins până se rumenesc uşor pe toate părţile şi îşi lasă o parte din grăsime. Se scot pe o farfurie. În grăsimea rămasă se adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt, potrivit e-retete.ro.
Se călesc la foc mic timp de 10 minute, până devin foarte moi. Se trage oala de pe foc şi se adăugă dafinul, boiaua şi piper negru. Se amestecă bine. Se pun costiţele înapoi în oală, se adaugă sare după gust şi se acoperă cu 1.5 l apă. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 oră sau până când carnea se desprinde uşor de pe os.
Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Fierbeţi fără capac timp de 20-30 minute (până cartofii sunt făcuţi). Adăugaţi pătrunjelul tocat fin. Lăsaţi să stea câteva ore şi sosul se va îngroşa.
Vezi și: Cremă de zahăr ars, rețeta. Cum faci să-ți iasă fină, fără găuri: Trucul care-ți asigură succesul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu