Tochitura de porc este un deliciu, în bucătăria tradițional românească. Preparatul se află printre mâncărurile preferate ale românilor. Iată cum se prepară tochitura.
400 g carne macră de porc (pulpă sau muşchi)
400 g fleică
100 g ficat
1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură
3-4 căţei de usturoi
sare
piper
100 ml vin
Vezi și: Pui la ceaun cu mujdei de usturoi și mămăligă. Rețetă pe sufletul românilor
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe de 3 – 4 cm şi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu ulei şi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins crustă. Ficatul se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne, scrie unica.ro. Se întorc când au prins crustă şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă puţin câte puţin vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea.
Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar câteva minute. Se serveşte caldă cu ardei iute şi murături.
Vezi și: Cum se prepară mujdeiul de usturoi. Rețeta clasică și delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News