În această perioadă, meniul celor care țin post este destul de limitat. Așa că, cine vrea să încerce o rețetă specială a ajuns în locul perfect. Iată cum se prepară tochitura de post.
Ingrediente
200 g de soia cuburi
2 cepe mari
6 căţei de usturoi
1 cană de vin roşu sau alb
1 linguriţă cu vârf de bulion
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de piper măcinat
1 linguriţă de cimbru
2 foi de dafin
½ linguriţă de boia dulce
½ linguriţă de boia iute
ulei
apă
Cum se prepară
Ceapa se curăţă de coajă, se spală şi se taie mărunt. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe. Bulionul se dizolvă în cana cu vin. Soia cuburi se fierbe 20 de minute în apă cu sare, potrivit preparatedevis.ro. Pentru o aromă mai deosebită, se mai adăugă în apa în care fierbe soia: o ceapă tăiată în patru, 2 căţei de usturoi, piper, cimbru, dafin şi puţin vin. După ce a fiert soia, se scurge de zeamă şi se scoate într-o farfurie.
Într-un ceaun se căleşte puţin ceapa în ulei, sare şi un strop de apă. Se adaugă soia şi se amestecă. Când ceaunul sfârâie bine, se adaugă vinul, jumătate de cană de apă şi restul de condimente. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 de minute, până când ceapa se topeşte şi sosul devine mai gros.
Tochitura se serveşte fierbinte alături de o mămăliguţă caldă şi nişte murături.
Vezi și: Musaca de post. Rețeta Mănăstirii Cămărășeasca
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu