Tone de băuturi, ținute la 40 de grade, au fost oprite de la comercializare de inspectorii ANPC.
Tone de băuturi de diferite tipuri, ținute la 40 de grade, au fost oprite de la comercializare de inspectorii ANPC, a transmis, joi, 29 iulie, comisarul șef al Regiunii Brașov, Sorin Susanu.
În contextul temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă, comisarii ANPC, sub coordonarea președintelui ANPC, Claudiu Dolot, fac verificari ample cu privire la modul în care sunt depozitate băuturile.
„Atât in județul Timiș, cât și în celelalte regiuni din țară, au fost descoperite cantități mari de băuturi, de diferite tipuri depozitate necorespunzător, în spații neautorizate, la temperaturi și de peste 40°C, în directa acțiune a razelor soarelui”, a spus comisarul șef al Regionalei Brașiv a ANPC, Sorin Susanu.
Până în acest moment, este vorba despre tone de produse oprite de la comercializare, dar acțiunea este în desfășurare.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) supraveghează cu maximă atenție zonele de vacanță din România pentru a se asigura că operatorii economici respectă drepturile consumatorilor și că aceștia pot avea vacanța pe care și-o doresc oriunde, în țara noastră. Nu doar litoralul se află în vizorul comisarilor ANPC, ci și diverse zone de munte, cu mare aflux de turiști, se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, echipe mixte ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Alba și Sibiu, au desfășurat, pe 13 iulie 2021, ample acțiuni de control în zona Transfăgărășan – Bâlea Lac.
Cele mai importante abateri constatate au fost:
- Comercializarea sau utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare cu data durabilității minimale/data limită de consum depășite
- Utilizarea de aparate de măsură neverificate și neomologate
- Nerespectarea condițiilor de depozitare precizate de producător pe eticheta produselor alimentare (temperatură neconformă, depozitare direct pe paviment sau în locuri neautorizate)
- Expunerea la vânzare a produselor alimentare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, fapt care aduce produsele în cauză într-o stare total improprie consumului
- Expunerea la vânzare a produselor alimentare fără etichete sau cu etichete care nu prezentau elemente de identificare ale producătorului, importatorului sau termene de valabilitate
- Expunerea la vânzare a produselor alimentare cu informări deficitare față de consumator (absența sursei de proveniență a produsului, a denumirii, prețului acestuia etc.)
- Prepararea unor produse alimentare în condiții improprii
- Expunerea la vânzare a produselor alimentare din carne de vânat, fără documente de proveniență a acesteia
- Comercializarea a diverse băuturi neconforme (depozitate deficitar, fără elemente de identificare etc.)
- Condiții neconforme de primire turistică și servicii de cazare deficitare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News