Dacă nu mai știi ce să gătești, poți arunca un ochi pe topul pe care ți-l propunem. Vei descoperi trei rețete de cirobă delicioase.
Ingrediente
- câteva roșii
- o ceapă mare
- 1 borcănel/conservă de măsline
- 0,5 kg carne de porc
- 4 castraveți murați (în apă cu sare)
- o frunză de dafin
Cum se prepară
Fierbeți carnea de porc. Curățați și tăiați mărunt ceapa. Tăiați roșiile cubulețe. Într-o tigaie cu ulei, prăjiți puțin ceapa și roșiile. Tăiați castraveții fâșii subțiri. Dacă vreți să fie mai acru, atunci puneți mai mulți castraveți murați, potrivit retete-usoare.info.
Puneți în supă roșiile, ceapa și castraveții murați. Tăiați măslinele rondele. Fierbeți ciorba la foc mic. Cu 10 minute înainte să fie gata, puneți sare, foaia de dafin și măslinele rondele.
Vezi și: Salată grecească. Rețeta simplă cu iz de vacanță
Ingrediente
- 170 g file de somon
- 1 lingură capere
- 1 ceapă
- 1 castravete murat
- 1 cățel de usturoi
- 1 morcov mediu
- 500 ml apă
- un vârf de linguriță de chimen
- o frunză de dafin
- 2 linguri de măsline negre și verzi tăiate rondele
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 linguriță țelină uscată
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- condimente și smântână după gust
Cum se prepară
Pisați usturoiul. Curățați și tăiați ceapa cubulețe. Spălați, curățați și dați prin răzătoare morcovul. Puneți într-un wok (sau într-o tigaie mai mare) uleiul, ceapa, usturoiul, morcovul și prăjiți puțin legumele la foc încet, amestecând din când în când.
Tăiați măslinele rondele subțiri. Tăiați mărunt castravetele murat. În cratița cu legume prăjite, adăugați măslinele, caperele, pasta de roșii și lăsați totul să se înăbușe timp de un minut. Luați o cratiță, turnați în ea apă, puneți compoziția din wok și condimentați. Dați în clocot.
Spălați fileul de somon și tăiați-l bucăți. Dacă vreți puteți să puneți mai mult pește. În apa care fierbe, puneți somonul, frunza de dafin și țelina. Fierbeți până ciorba este gata.
Vezi și: Salată de piept de pui cu ciuperci și porumb. Rețeta ușoară și delicioasă
Ingrediente
- 300 g varză murată
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de roșii
- 15 g bacon
- 200 g carne afumată
- condimente după gust
- boia de ardei
Cum se prepară
Tăiați baconul fâșii subțiri. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Amestecați baconul cu ceapa și prăjiți în tigaia fără ulei. Tăiați mărunt carnea afumată. În cratița cu apă, turnați puțină zeamă de la varza murată, ceapa cu bacon, varza murată tocată, carnea afumată, pasta de roșii, piper negru, sare după gust, puțină boia de ardei. Fierbeți 30 de minute, până varza devine moale.
Vezi și: Salată de căpşune cu portocale şi mentă. Desertul ușor și revigorant. Sosul este delicios!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News