Dacă vrei să te bucuri de o masă delicioasă și sănătoasă, poți să îți prepari o salată cu ton. Ai trei variante la dispoziție.
1. Salată de ton cu roșii și ceapă
Ingrediente
- 500 g ton în ulei vegetal
- 7 roșii medii
- 2 cepe roșii mari
- 200 g măsline
- 1 lingura pastă de măsline
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură vin roșu
- sare grunjoasă
- piper negru
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 rădăcină pătrunjel
Cum se prepară
Se desfac conservele, se scot bucățile de ton și se pun în sită să se scurgă de ulei. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu-și schimbe culoarea, scrie unica.ro. Separat, se prepară sosul. Se pun într-un bol sarea, zahărul, vinul roșu, oțetul balsamic, piperul, uleiul, rădăcina de pătrunjel rasă și pasta de măsline. Se bat bine și apoi se lasă câteva minute la rece.
Se curăță ceapa și roșiile, se spală și se taie felii sau rondele fine. Se presară sare amestecându-se. Măslinele se taie felii și se presară printre bucățile de ton. Peste ton se pun roșiile și ceapa, se toarnă sosul și, la sfârșit, se adaugă pătrunjelul tăiat. Se amestecă și apoi se servește cu crutoane.
2. Salată de ton cu porumb și maioneză
Ingrediente
- 350 g ton din conservă în suc propriu, scurs bine
- 150 g porumb din conservă
- 1 ceapă roșie
- 2 linguri capere sau castraveți murați tocați
- 150 g maioneză
- sucul de la 1 lămâie
- sare și piper
Cum se prepară
Într-un castron, adăugați tonul și desfaceți în bucăți mai mici. Adăugați porumbul, ceapa mărunțită, caperele sau castraveții murați tocați, scrie deliciousromania.ro. Amestecați totul cu o lingură. Adăugați maioneza, sucul de la 1/2 lămâie, sare și piper după gust. Lăsați salata în frigider să se răcească, cel puțin o oră. Serviți pe pâine prăjită.
3. Salată de ton cu ouă și ceapă
Ingrediente
- 2 cepe roşii și 4 ouă
- 240 g ton bucăţi, în suc propriu
- câteva frunze de pătrunjel
- 1 lingură capperi
- oţet de vin alb
- ulei de măsline
- sare, piper
Cum se prepară
Fierbeţi ouăle într-o cantitate mare de apă şi puţină sare, pentru cca. 8-9 minute. Imediat ce s-au fiert, le lăsaţi la răcit sub jet de apă rece. Le decojiţi, le tăiaţi în două, iar fiecare jumătate în feliuţe, potrivit petitchef.ro.
Capperii, dacă sunt în sare, îi lăsaţi la desărat, schimbându-le apa de vreo două trei ori. Ceapa o tăiaţi solzișori fini. Dacă vi se pare că miros prea puternic, o puteţi ţine în apă pentru câteva minute. Tonul îl scurgeţi bine de sucul în care a fost în conservă.
Asamblare salată: adăugaţi toate ingredientele cum vă vin la mână pe un platou. Asezonaţi cu sare şi piper. Stropiţi cu câteva picături de oţet de vin alb şi ulei de măsline. Şi nu uitaţi şi de pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu