Dacă vrei să te bucuri de o salată gustoasă, care se prepară ușor, poți alege una din cele trei propuneri pe care ți le facem.
1. Salată "Cadou"
Ingrediente
- 1 piept de pui fiert
- ciuperci
- 1 ceapă
- 1 morcov fiert
- 1 măr
- un pumn de nuci
- ouă fierte
- cașcaval ras
- maioneză după gust
- sare și piper după gust
Cum se prepară
Această salată se așază în straturi și se unge fiecare strat cu maioneză, scrie bucatarul.eu. Primul strat: pieptul de pui tăiat cuburi. Al doilea strat: ciupercile prăjite cu ceapă, asezonați cu sare și piper. Al treilea strat: morcov fiert ras prin răzătoarea mare. Al patrulea strat: mărul ras. Al cincilea strat: nucile mărunțite. Al șaselea strat: gălbenușurile și cașcavalul ras. Al șaptelea strat: albușurile de ou. Tăiați panglici subțiri dintr-un morcov proaspăt și decorați salata cu o fundiță din morcov și cu frunze de mărar și pătrunjel.
Vezi și: Top 3 cele mai bune ciorbe. Rețetele care nu trebuie să-ți lipsească
2. Salată "Scufița roșie"
Ingrediente
- 1 ceapă
- câțiva cartofi fierți
- 1 piept de pui (preferabil afumat sau la grătar)
- nuci
- 1 morcov fiert
- ouă fierte
- cașcaval ras
- maioneză după gust
- bobițe de rodie
Cum se prepară
Tăiați ceapa cubulețe și opăriți-o cu apă clocotită. Apoi scurgeți-o bine de apă și așezați-o pe un platou. Ungeți cu maioneză. Așezați deasupra cartofii tăiați cubulețe. Ungeți cu maioneză. Puneți următorul strat – pieptul de pui tăiat cuburi. Ungeți-l cu maioneză. Presărați nucile rase sau mărunțite în blender. Ungeți cu maioneză. Așezați morcovul tăiat cubulețe și ungeți cu maioneză. Dați ouăle prin răzătoarea mare. Ungeți cu maioneză. Presărați deasupra cașcavalul și decorați salata cu bobițe de rodie. Lăsați salata să se îmbibe timp de cel puțin 1 oră.
Vezi și: Trucuri de aur în bucătărie. Gospodinele trebuie să le noteze
3. Salată "Bangladesh"
Ingrediente
- 4 linguri de orez
- 5-6 ouă
- 1 conservă de pește în ulei (ton, sardine, somon)
- 1 măr
- 1 ceapă mică
- 80 g de unt
- 200 g de maioneză rece
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingură de suc de lămâie
Cum se prepară
Fierbeți orezul și lăsați-l să se răcească. Preparați sosul: scurgeți uleiul din conservă într-un bol separat, adăugați 1/2 din maioneză, zahărul și sucul de lămâie. Amestecați bine. Fierbeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri, fără să le deteriorați, fiindcă vor fi folosite pentru decor. Tăiați ceapa mărunt, curățați mărul și dați-l prin răzătoare. pisați conserva de pește cu furculița.
Așezați salata în straturi pe un platou: gălbenușurile mărunțite, apoi jumătate din conserva de pește, orezul, ungeți cu maioneză. Așezați deasupra mărul ras. Amestecați conserva de pește (rămasă) cu ceapă și puneți-o peste măr. Radeți deasupra untul (îl puteți congela în prealabil). Turnați deasupra sosul, începând de la mijloc spre margini și decorați salata cu albușuri tăiate. Dați salata la frigider timp de 2 ore, ca să se îmbibe.
Vezi și: Salată grecească. Rețeta simplă cu iz de vacanță
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News