A venit vara și perioada salatelor, fie că vrei să mai slăbești, fie că îți dorești să mănânci ceva ușor. Astăzi, îți propunem trei rețete delicioase.
Ingrediente
250 g piept de pui dezosat
1 salată iceberg tăiată fâşii
4 roşii tăiate felii
1 castravete tăiat cuburi
1 ardei roşu tăiat fâşii
1 ceapă roşie tăiată rondele
crutoane de pâine
măsline verzi (opţional)
Pentru dressing:
300 g iaurt grecesc
3 căţei de usturoi
2 linguriţe de mărar (uscat sau verde)
2 linguri pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie
Cum se prepară
Pieptul de pui asezonat cu sare şi piper se frige în tigaia încinsă stropită cu puţin ulei de măsline. Se taie cubuleţe. Ceapa roşie tăiată se amestecă cu puţină zeamă de lămâie şi pătrunjel pentru a scăpa de mirosul puternic, potrivit gustos.ro.
Într-un bol mare se adaugă toate ingredientele şi le asezonăm (dacă mai este nevoie). Iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat, verdeţurile, uleiul de măsline, piperul şi zeama de lămâie, după gust. Se obţine un dressing aromat şi delicios care se toarnă peste salată.
Ingrediente
1 conservă (800 gr) piersici
scurse
150 gr ruccola
2 linguri ulei de măsline cu aromă de lămâie
1 linguriţă miere
4 felii subţiri de prosciutto rupte în bucăţi
2 linguri sâmburi de pin uşor prăjiţi
50 gr Grana Padano ras
Cum se prepară
Se încinge o tigaie tip grătar la foc potrivit. Se aşază caisele în tigaie şi se prăjesc câteva minute, până când s-au rumenit ușor. Într-un vas, se pun frunzele de ruccola. Se adaugă caisele prăjite apoi feliate gros. Se amestecă uşor. Se stropeşte totul cu o lingură ulei de măsline şi o linguriţă miere. Se amestecă şi se răstoarnă într-o farfurie de servire. Se aşază deasupra feliile de prosciutto. Se amestecă uşor iar în final se presară salata cu sâmburii de pin, o lingură ulei de măsline rămas şi Grana Padano.
Ingrediente
300 gr ton în ulei
1 legătură salată verde
2 cepe verzi
1/2 ardei roşu
100 gr măsline fără sâmburi
1/2 ardei galben
zeamă de lămâie
1 linguriţă oţet balsamic
ulei de măsline cu trufe
sare
piper alb
Cum se prepară
Tonul îl scurgem de ulei şi îl tăiem cuburi mai măricele. Salata o spălăm bine sub jetul de apă, o punem într-o sită la scurs și apoi o rupem în bucăţele mici. Ardeiul îl curăţăm de seminţe şi îl tăiem cubulețe. Măslinele le facem rondele. Ceapa o curăţăm, o spălăm şi o facem tot rondele. Toate legumele împreună cu tonul le punem într-un bol.
Într-un castronel amestecăm oţetul balsamic, zeama de lămâie, uleiul de măsline cu trufe, sare, piper. Acest dressing îl turnăm peste salată, dar nu tot odată, ci treptat, până are gustul dorit şi amestecăm uşor cu o paletă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News