Multe produse conţin grăsimi sănătoase care accelerează topirea surplusului din organism. Iată care sunt acestea, scrie Fructul de nucă de cocos este un aliment bogat în grăsimi saturate, dintre care mai mult de jumătate constă în acid lauric. Este un acid gras saturat, care reduce din organism nivelul colesterolului LDL care este în plus şi se depune pe vasele de sânge.
Un studiu american publicat în revista americană "Archives of Internal Medicine", a dezvăluit că ciocolata negră consumată cu moderaţie şi însoţită de un stil de viaţă sănătos, scade indicele de masă corporală.
Un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate și Tulburări Metabolice asociate a comparat două diete pe parcursul a șase luni. Rezultatele au indicat că migdalele pot ajuta la pierderea în greutate, deşi au un conținut bogat în grăsimi. Explicaţia este că migdalele conţin compuşi ce limitează cantitatea de grăsime asimilată de organism.
Uleiul de măsline are un conţinut bogat în polifenoli, substanţe care au capacitatea de a acţiona asupra depozitelor adipoase vechi, şi în grăsimi monosaturate, care întăresc inima. Un studiu realizat recent de Asociaţia Internaţională care studiază Obezitatea a dovedit că o dietă ce include consumul frecvent de ulei de măsline activează un mecanism de sinteză a unui hormon responsabil pentru descompunerea grăsimilor din organism.
Potrivit unui studiu realizat în rândul a 35.000 de femei şi publicat în revista "Public Health Nutrition", persoanele care au consumat peşte gras, cum este somonul, de două până la patru ori pe săptămână, au avut un nivel de grăsime corporală mult mai mic decât restul participantelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News