Top 5 cele mai jucăușe rase de câini. Află care ți se potrivește

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Dacă te gândești să îți iei un prieten blănos care să se bucure de timpul de joacă cu tine, cu copiii tăi sau cu un alt câine iubitor de distracție, alege o rasă cunoscută pentru temperamentul său jucăuș. Desigur, fiecare câine este unic, așa că rasa este doar un factor în a prezice cât de jucăuș va fi. Tipul de rasă doar crește probabilitatea. Dacă îți încurajezi câinele să se joace cu tine, cel mai probabil o va face.

Caracteristicile rasei

Un câine jucăuș este un câine plin de energie. Dacă un câine primește suficient exercițiu și este echilibrat din punct de vedere emoțional, nu va fi deprimat sau anxios, ci va fi plin de entuziasm și dornic să te mulțumească. Câinii care se joacă sunt de obicei bine dresați, răspund bine la chemare și sunt relaxați atunci când socializează cu alți câini și oameni.

Iată 5 dintre cele mai energice rase de câini care sunt parteneri perfecți de joacă.

Labrador Retriever

Labradorii retriever sunt câini mari și jucăuși, care adoră orice activitate legată de joacă. Le place adesea să se joace aport și să se bălăcească în apă. Rasa provine din Newfoundland și a fost adusă în Anglia pentru a lucra ca retrieveri de păsări acvatice. Au fost recunoscuți de American Kennel Club în 1917, cucerind rapid inimile iubitorilor de câini din toată țara. Labradorii sunt cunoscuți pentru sociabilitatea și echilibrul lor temperamental, fiind o alegere de top pentru un animal de companie.

Boxer

Musculoși și atletici, boxerii au o istorie îndelungată ca și câini de luptă, dar au fost lăudați și pentru curajul, inteligența și loialitatea lor. Folosiți ca și câini de vânătoare sau de pază, acești câini inteligenți au fost folosiți ca mesageri. Boxerii sunt foarte căutați ca animale de companie pentru familii. Le place să se joace, mai ales cu membrii familiei. Dispoziția lor fericită și personalitatea lor energică îi fac o alegere bună pentru o casă activă. Totuși, acești câini neastâmpărați nu sunt cei mai potriviți pentru o casă cu bebeluși sau copii mici, deoarece uneori se pot entuziasma prea mult și pot răsturna copiii.

2. Sursa foto... (caine-cute-dog-running-outdoors-grass_14979100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user16172657

Golden Retriever

Golden retrieverii mari și frumoși au blană lungă, mătăsoasă, de culoare deschisă. Sunt loiali și inteligenți, dar și jucăuși și energici. Asemănători cu labradorii, le place să se joace în apă, să aducă mingea și să te însoțească peste tot. Sunt parteneri excelenți pentru oameni de toate vârstele și se înțeleg bine cu majoritatea celorlalte animale.

Pomeranian

Această rasă provine din câinii de sanie din Islanda și Laponia și este înrudită îndepărtat cu Malamuții și cei din rasa Samoyed. Regina Victoria avea Pomeranieni la sfârșitul anilor 1800, ceea ce i-a ajutat să câștige popularitate în Europa și dincolo de aceasta. Dacă te gândești la un câine mic și jucăuș, include Pomeranienii pe lista ta. Pomeranienii sunt căței iubitori de distracție, afectuoși, mici și pufoși, deși pot avea uneori o fire încăpățânată.

Australian Shepherd 

Ciobănescul australian, cunoscut și sub numele de Aussie, este una dintre cele mai atletice rase de câini. Acești câini adoră să alerge, să sară și să se joace ori de câte ori au ocazia. Sunt extrem de talentați la probe de agilitate și la jocuri cu frisbee, dar valoarea lor principală constă în capacitatea de a mâna turmele. Aussie a fost dezvoltat în Statele Unite, unde crescătorii i-au utilizat pentru a mâna vitele și pentru muncile agricole. Fii pregătit să-i oferi acestui câine multă stimulare fizică și mentală, deoarece are nevoie de ea pentru o viață echilibrată, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel