Top 5 motive pentru care câinii pot fi considerați animale excepționale

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vezi în articol topul celor 5 motive pentru care câinii pot fi considerați animale excepționale.

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor, dar ce îi face așa? Pe lângă faptul că sunt calzi, pufoși și capabil să ne inspire dragostea necondiționată, există o serie de caracteristici unice care îi deosebesc pe câini de alte animale.

Un cercetător a spus care sunt pentru theconversation.com care sunt cele cinci trăsături care îi fac pe câini atât de speciali.

Câinii sunt foarte sociabili

Cu toții cunoaștem acei câini Golden Retriever, mereu încântați să cunoască pe cineva nou. Este greu să nu fii absorbit de prietenia lor contagioasă. Aceste creaturi blănoase, hiper-sociabile au unele diferențe genetice cheie chiar și față de alți câini domestici.

Cel mai fascinant este că aceste diferențe genetice sunt în zona genomului asociată cu hiper-sociabilitatea la persoanele cu o afecțiune genetică numită sindrom Williams-Beuren. Deși persoanele cu acest sindrom se confruntă cu efecte negative asupra sănătății, ei tind, de asemenea, să fie foarte deschiși, implicați și sociabili.

Spre deosebire de alte canide sălbatice, cum ar fi lupii, câinii domestici pot trăi destul de fericiți în armonie cu diferite specii, precum și cu indivizi din propria specie care nu sunt din familia lor. Asta este ceea ce ne face să introducem câinii în viața noastră atât de ușor.

Câinii sunt conectați să ne înțeleagă


Oamenii au grijă de câini de foarte mult timp și, în multe cazuri, i-am crescut pentru a ne îndruma și pentru a ne ajuta într-o mare varietate de locuri de muncă – inclusiv pentru a fi însoțitori pentru noi. Acest lucru a făcut ca aceste animale să se nască cu un interes pentru oameni.

De la o vârstă fragedă, cățeii sunt atrași de fețele umane. În timp ce câinii sunt la fel de cooperanți ca lupii, ei tind să fie supuși față de oameni și să urmeze instrucțiunile noastre - în timp ce lupii sunt mai îndrăzneți și mai susceptibili să conducă atunci când cooperează cu oamenii.

Câinii învață, de asemenea, să ne urmărească privirea. Ei petrec mai mult timp privind partea stângă a feței noastre (care ar fi partea dreaptă din perspectiva noastră). Această părtinire apare la mai multe specii atunci când procesează informații emoționale, ceea ce arată că ei ne citesc fețele pentru a-și da seama cum ne simțim.

Pentru o vreme s-a crezut, de asemenea, că sunt deosebit de atenți la gesturile umane, cum ar fi arătarea cu degetul, dar cercetările recente sugerează că multe specii domestice și unele specii de animale sălbatice pot, de asemenea, să urmeze aceste indicii.

Câinii au nenumărate forme și dimensiuni


Nicio altă specie nu vine într-o varietate atât de mare de forme și dimensiuni precum câinii domestici. Nici măcar pisicile sau caii nu prezintă aceeași diversitate.

Cei mai mari câini pot fi de aproape 25 de ori mai mari decât cei mai mici! Dincolo de asta, avem câini cu urechi căzute, cu urechi ascuțite, blănoși sau cu mai puțină blană, cu și fără cozi, picioare scurte și picioare lungi - și o mare varietate de culori și lungimi.

Câinii formează legături emoționale profunde

Câinii domestici formează legături de atașament cu îngrijitorii lor, care sunt foarte asemănătoare cu cele formate între copii și părinți. Acest lucru poate explica parțial de ce ne pot citi semnalele emoționale, de ce devin stresați (și încearcă să ne ajute) atunci când suntem nervoși sau speriați și de ce studiile RMN arată că ei sunt fericiți când își miros stăpânii.

Atașamentul câinilor față de oameni depășește faptul de a fi foarte sociabil. Pentru ei, suntem mult mai mult decât mâncarea pe care o oferim și mingile pe care le aruncăm. Suntem o figură de atașament asemănătoare cu un părinte.

Câinii ne pot ajuta să fim mai buni


Majoritatea proprietarilor de câini sunt mai buni pentru că au grijă de aceste animale adorabile. Se pot încrede în câinii lor și îi pot iubi necondiționat – uneori mai ușor decât o fac cu alți oameni.

Câinii joacă roluri importante în terapia asistată de animale, unde prezența lor fără judecăți poate fi o influență calmantă și poate facilita interacțiunile sociale. Ei pot chiar ajuta copiii să învețe să citească și să atenueze anxietatea.

Ne-ar plăcea să credem că ei sunt speciali pentru unele dintre trăsăturile pe care le prețuim la oameni, cum ar fi inteligența, abnegația sau o natură iubitoare. Dar cu adevărat câinii sunt excepționali pentru că sunt pur și simplu câini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel