Top 5 trucuri cu bicarbonat de sodiu mai puțin știute. Îți pot fi de mare ajutor

Sursa - pixabay.com
Sursa - pixabay.com

Află în articol 5 trucuri mai puțin cunoscute cu bicarbonat de sodiu care îți pot fi de mare ajutor în diverse situații.

Iată care sunt acestea:

1. Împrospătarea cărților vechi cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a elimina mirosul din cărțile vechi. Presară bicarbonat de sodiu pe paginile cărții . Lasă-l să acționeze câteva zile, astfel încât să nu se mai simtă mirosul de mucigai sau umezeală. Apoi, scutură bine cartea cu scopul de a îndepărta bicarbonatul. Acesta va absorbi mirosurile neplăcute.

2. Îndepărtarea petelor de ceai sau cafea de pe cești folosind bicarbonat de sodiu

Petele de ceai și de cafea pot fi greu de îndepărtat de pe cești, însă bicarbonatul de sodiu poate face minuni. Trebuie să umezești o cârpă sau un burete și să presari bicarbonat de sodiu pe pete. Proprietățile abrazive, ușoare, ale bicarbonatului vor ajuta să îndepărtezi petele de pe cești, fără a le zgâria. 

3. Desfundarea scurgerilor cu bicarbonat de sodiu

Poți utiliza bicarbonat de sodiu, în combinație cu oțet, pentru a desfunda o scurgere. Toarnă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în scurgere. Adaugă o jumătate de cană de oțet. Lasă compoziția să acționeze timp de 15-30 de minute, vei observa cum face spumă. Apoi, clătește cu apă fierbinte. Această combinație va ajuta la dizolvarea reziduurilor, precum și la desfundarea scurgerilor.

4. Îndepărtarea mirosurilor din pantofi cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Dacă ai pantofi cu un miros neplăcut, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta la eliminarea acestuia! Trebuie să presari o linguriță de bicarbonat în fiecare pantof. Să îl lași să acționeze peste noapte. Apoi, a doua zi, scutură pantofii cu scopul de a îndepărta bicarbonatul, care va absorbi mirosurile. Vei avea pantofi cu un miros mai plăcut.

5. Curățarea bijuteriilor din argint cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru curățarea bijuteriilor din argint care s-au oxidat. Fă o pastă din bicarbonat de sodiu cu puțină apă și aplic-o pe bijuterrii. Freacă ușor cu o cârpă moale, clătește bine și, apoi, șterge cu o altă cârpă curată. Argintul va căpăta din nou strălucire, arătând ca nou!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel