Pârjoale moldovenești - Rețeta. Ingredientele minune care le dau un gust aparte

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Chiftelele, indiferent de modul de preparare, sunt preferate de întreaga familie.

Citește și - Pârjoale pufoase și suculente. Cea mai bună rețetă

Iată o rețetă delicioasă de chiftele, denumite regional pârjoale, pe care o puteți prepara, pentru a-i surprinde și încânta pe toți cei dragi.

Ingrediente

Ingredientele de care avem nevoie: 1,5 kg carne tocată (porc + vită), 3 cartofi micuți, 1 morcov, 2 cepe, 1 căpățână usturoi, 250 g franzelă albă, mai veche, 200 ml lapte, 3 ouă, sare, piper, cimbru, 1 legătură pătrunjel verde, 200 g pesmet, 50 g făină, 150 g unt, 150 ml ulei.

Mod de preparare pentru rețeta de pârjoale moldovenești

Punem carnea prin mașina de tocat, de două ori, cu scopul de a deveni mai fină. Însă a doua oară, o trecem împreună cu pâinea înmuiată în lapte și scursă bine. De regulă, se pune doar miezul de la pâine, dar se poate pune cu coajă cu tot, deoarece este prea bună coaja pentru a o arunca.

Ceapa și usturoiul se trec tot prin mașina de tocat și le adăugăm peste carne. Cartofii și morcovul se dau pe răzătoare și se scurg bine. Pătrunjelul se toacă mărunt.

Citește și articolul - Ghiveci de legume cu carne de pui a la Cezar. Pentru grăsuții mari și mici, dar și pentru diabetici

Pașii următori

Amestecăm toate ingredientele. Adăugăm și ouăle, apoi condimentăm amestecul, după gust, cu sare, piper și cimbru. Lăsăm compoziția de pârjoale moldovenești să stea 10-15 minute. Ulterior, cu mâinile trecute prin apă rece, formăm pârjoalele.

Luăm o mână de carne și o modelăm mai întâi de formă rotundă. Apoi, se aplatizează între mâini și i se dă o formă alungită și o tăvălim prin pesmet amestecat cu făină.

Astfel, se formează toate pârjoalele. Ulterior, le prăjim ori în baie de unt, ori în baie de ulei. Se pot prăji jumătate în unt și jumătate în ulei. Cele din unt pot părea mai pufoase. Chestiunea este că untul nu este prea rezistent la prăjire, însă merită preparate și în unt. Oricum ar fi preparate aceste pârjoale moldovenești, gustul lor este aparte. Spor și poftă bună, în cazul în care le veți încerca!, conform rețetepentrutoategusturile.ro.

Citește și articolul -  Ciocolata Dubai, trend de ”bogați și șmecheri”, să vadă lumea ce viață bună duci, să bagi în pofte copiii și gravidele. Dinicu o spune cel mai bine: Dr*cu-n ea de... porcărie

BONUS: Chiftele pane. Rețeta de "Kadinbudu kofte" dintr-o carte de bucate din Bodrum. Cum se prepară

Ingrediente

350 gr carne tocată de vită (sau mixtă vita+miel)
1 ceapă medie
45 gr orez (cu bob rotund)
1/4 linguriţa chimion (cumin) măcinat
1/4 linguriţa pul biber (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
piper negru
câteva fire de pătrunjel
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri ulei

Cum se prepară, vezi continuarea articolului aici!

Citește și articolul - Cum să scapi de balonare, un disconfort tot mai des întâlnit. Probioticul care tratează inflamația și pe care îl poți prepara acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel