Dacă ai poftă de cartofi prăjiți, ai trei variante la dispoziție. Iată ce îți propunem.
Ingrediente
6 buc cartofi mari
după necesitate mozzarella rasă
după gust sare
după gust piper
după necesitate ulei
Pentru sos
70 g iaurt
2 linguri ulei măsline
2 linguri apă
1 linguriță oțet
1 buc gălbenuș ou
după gust usturoi granulat
după gust sare
după gust chimion
după gust cardamom
Cum se prepară
Se curăță și se taie cartofii. Eu i-am prăjit în baie de ulei, însă fiecare poate alege cum să îi prepare. Când au fost gata, am presărat sare și mozarella rasă peste ei, scrie cookpad.com. Preparare sos: Se amestecă toate ingredientele și se pun la foc mic, într-o tigaie pentru aproximativ 7 - 8 minute, amestecând continuu.
Vezi și: Cum faci cea mai bună socată cu lămâie. Rețeta de sezon
Ingrediente
4 buc cartofi medii
3 buc ouă
după gust telemea
200 gr roșii cherii
câteva frunze de pătrunjel
1/2 buc ceapa
după gust sare, piper
Cum se prepară
Se taie cartofii și se lasă a prăjit pentru 30 de minte. Ulterior, se scurg de ulei pe șervețel, potrivit cookpad.com. Pentru salată se pun roșiile, ceapa și pătrunjel, toate la un loc și se condimentează după gust. La final, se pun ouăle la prăjit în puțin ulei, pentru 5-10 min.
Vezi și: Cea mai bună rețetă de mici. Cum se prepară: Ies pufoși și savuroși
Ingrediente
4-5 buc cartofi
4 buc ardei copți
100 grame iaurt grecesc
3 linguri ulei de măsline
după gust oregano, boia dulce, busuioc
după gust câteva fâșii de parmezan
Cum se prepară
Preîncălziți cuptorul la 180-190 de grade C și tapetați tava aragazului cu hârtie de copt. Cartofii se curăță de coaja, se taie în felii mai groase pe lungime și se pun într-un bol încăpător, scrie cookpad.com. Se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează bine cu oregano, boia dulce, busuioc sau ce alte condimente vă sunt pe plac și se dau la cuptor până se rumenesc, în jur de 30-40 de minute. Din când în când, se verifică. Eventual, se pot întoarce.
Între timp, cât cartofii stau la cuptor, faceți sosul.Puneți în vasul blenderului vertical ardeii copți curățați de semințe, iaurtul și 1 lingură de ulei de măsline, apoi mixați. Dacă doriți, puteți să condomentati și sosul cu busuioc, oregano, mărar, depinde ce vă place.
Scoateți cartofii pe o farfurie și presărați puțin parmezan cât încă sunt fierbinți. Serviți-i cu sosul de ardei copți și iaurt.
Vezi și: Top 3 cele mai bune ciorbe. Rețetele care nu trebuie să-ți lipsească
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu