Andreea Sava a realizat un top al celor mai gustoase alimente care te ajută să slăbești.
”În concepția multor persoane, cura de slăbire înseamnă să mănânci numai chestii fără gust, să suferi în permanență de foame, în general să te chinui enorm. Bineînțeles că nu spun că e vreo plăcere dar se poate să slăbești și mâncând bine și gustos.
Ba chiar am spus de nenumărate ori că nu încurajez dietele care elimină complet anumite categorii de alimente, gen sursele de grăsimi sau carbohidrați, cele monoaliment în niciun caz și cu atât mai puțin pe cele care presupun înfometarea. Sunt soluții pe termen scurt și foarte proaste fiindcă vor fi urmate, în cel mai fericit caz, de îngrășare. De cele mai multe ori, însă, se lasă cu dezechilibre majore care vor duce la probleme de sănătate, unele imposibil de tratat”, a scris Andreea Sava.
Este un adevărat fruct-minune, inclus în categoria plantelor medicinale. Are doar 50 de calorii la 100 de grame, conținut mare de fibre care reglează digestia și de antioxidanți, excelenți în combaterea celulitei. Reglează nivelul de zahăr din sânge și accelerează digestia proteinelor, datorită bromelainei.
Atenție: trebuie consumat crud și cât mai copt. De asemenea, trebuie să aveți grijă fiindcă are un grad mare de aciditate. După ce ați mâncat ananas, e indicat să mâncați un cubuleț de cașcaval, tocmai pentru a reduce aciditatea din gură, pentru a vă proteja dantura. Aveți AICI un articol dedicat acestui fruct, din care puteți afla multe alte beneficii ale acestuia.
Erați convinși că trebuie eliminați din orice cură de slăbire, nu? Ei, bine, iată că nu. "Cartofii îngrașă" este o idee pe cât de răspândită pe atât de greșită. 100 de grame de cartofi conțin cam 80 de calorii, ceea ce este foarte puțin. Desigur că depinde cum îi mâncați. Dacă aceste 100 de grame le prăjiți, vor avea 400 de calorii, nu 80, plus grăsimi nesănătoase și atunci da, îngrașă.
Copți sau fierți, însă, chiar vă vor ajuta să slăbiți. Dacă apoi îi lăsați să se răcească, înainte să-i mâncați, amidonul, prin acest proces termic, se transformă în amidon rezistent care se comportă ca o fibră alimentară. Adică reglează digestia.
E de preferat să mâncați cartofii roșii noi și cu tot cu coajă. Atenție, însă, la combinații. Sunt extrem de importante. Nu se combină cu alte surse de amidon, deci nu cu pâine sau făinoase, și nici cu vreun fel de proteine, cu atât mai puțin carne. Pot fi mâncați doar împreună cu legume.
Este gustoasă și conține foarte puține grăsimi, în comparație cu brânzeturile din alte feluri de lapte.
Sunt foarte bogate în antioxidanți care, așa cum am spus și în cazul ananasului, ajută la arderea depozitelor subcutanate de grăsime și în fibre care reglează procesele digestive.
Și aici mă refer la cea cu un conținut de cacao de minimum 70%. Este bogată în antioxidanți și este foarte sățioasă. Citiți continuarea aici.
VEZI ȘI: Zodii care arată din ce în ce mai bine odată cu vârsta
ZODII: Bărbatul ideal pentru fiecare zodie - horoscop
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu