Topul celor mai populare căutări ale românilor, dezvăluit de Google

Topul celor mai populare căutări ale românilor, dezvăluit de Google / Foto: Pixabay, de Photo Mix
Topul celor mai populare căutări ale românilor, dezvăluit de Google / Foto: Pixabay, de Photo Mix

Topul celor mai populare căutări ale românilor va fi dezvăluit de Google miercuri.

Google România va prezenta, miercuri, 7 decembrie, într-o conferinţă de presă, topul celor mai populare căutări în online realizate de către români în 2022, de la filme la reţete, până la curiozităţi şi definiţii.

"Google te invită să afli care au fost momentele care au generat cel mai mare interes în căutările românilor în 2022, care au fost cele mai populare filme, reţete, seriale, idei sau cele mai "arzătoare" întrebări adresate în Google. Vom avea anul acesta un nou "cocovan"? Care au generat un interes mai mare în căutări: schimbările climatice sau iPhone 14? Răspunsurile le vom afla din topurile celor mai populare căutări pe Google în România în 2022", notează organizatorii, transmite Agerpres.

Topul celor mai populare căutări pe Google din 2021



În 2021, în topul celor mai populare căutări pe Google, în România, s-au aflat trei subiecte legate de vaccinare - Certificatul verde, Loteria vaccinării şi programarea pentru vaccinare, dar şi
detalii despre Campionatul European de Fotbal, programat pentru 2020 şi amânat pentru 2021.

De asemenea, românii au fost interesaţi să afle informaţii despre iPhone, dar şi despre serialul 'fenomen' Squid Game, despre jucătoarea de tenis Emma Răducanu sau despre actriţa şi vedeta de televiziune Alexandra Dinu, precum şi despre moartea cântăreţului de muzică populară Petrică Mâţu Stoian. 

Ce să NU cauţi niciodată pe Google

Unii dintre noi sunt tentaţi să caute pe Google tot ce le trece prin minte, de la numele propriu până la curiozităţi din ştiinţă şi istorie, inclusiv informaţii "delicate" despre cum se fabică o bombă sau cum se simte o naştere naturală. Specialiştii ne spun de ce subiecte "fierbinţi" ar trebui să ne ferim atunci când suntem cu degetele deasupra tastaturii, ca să nu avem probleme cu legea sau să ne facem singuri rău.

Pe Internet poți găsi orice, de la lucruri interesante şi deopotrivă utile la rețete de prăjituri, trucuri de înfrumuseţare sau sfaturi despre cum să ai grijă de un animal de companie sau cum să construiești o casă. Tot ce-ţi doreşti să afli ai la un click distanţă. Google e cel mai la îndemână instrument de documentare. De cele mai multe ori, informațiile găsite sunt corecte, verificate și te pot scoate din încurcături. Uneori, însă, Google mai mult încurcă decât descurcă.

Iată doar câteva din informaţiile pe care ar fi mai bine să nu le cauți pe acest motor de căutare:

În ultimii ani, s-a observat o tendință tot mai pronunțată a oamenilor de a se autodiagnostica. Internetul este plin de site-uri și forumuri de discuții pe teme de sănătate; puține dintre acestea sunt administrate de specialiști. De aceea, pentru a evita sperieturile și alarmele false sau, dimpotrivă, pentru a diagnostica orice boală din timp, este mai bine să te consulte un medic. Când ai anumite simptome, tentația de a le căuta pe Google este foarte mare. Noi te sfătuim, totuși, să mergi la un specialist, care te va consulta așa cum trebuie şi îţi va da un diagnostic avizat.

Nu mai este niciun secret că în era Internetului intimitatea este pusă la mare încercare. Dacă îți cauți numele pe Google, s-ar putea să dai peste rezultate neplăcute: fotografii care nu-ți plac, informații învechite dar care au rămas stocate şi vizibile pentru toată lumea, conținut irelevant ori chiar ruşinos, de când erai mai tânăr şi mai puţin experimentat cu filtrele pentru postări pe reţelele de socializare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel