Topul în care România este peste Franța, Italia și Spania

Steag Europa
Steag Europa

România apare într-un top în care se situează peste Franța, Italia și Spania, fiind întrecută însă de Germania și alte două state. 

Aproape jumătate din economia ţării este susţinută de românii care lucrează mai mult cu mintea, decât cu spatele. Procentul este mai mare decât media Uniunii Europene, scrie antena3.

Doi din zece români sunt plătiţi pentru produsele şi serviciile pe care le creează, le inventează sau le promovează. Vorbim în principal despre industria auto, sectorul farmaceutic, companiile IT sau angajaţii din construcţii.

Aşa se face că, aproape 45 % din Produsul Intern Brut al României vine din industriile care utilizează intensiv proprietatea intelectuală. Adică brevete, mărci, produse cu design nou sau drepturi de autor.

Este un procent care ne plasează pe locul 4 în Uniunea Europeană. Ne depăşesc în top doar Irlanda, Germania şi Ungaria. La nivelul întregii comunităţi, peste o treime din economie este susţinută de aceste industrii, industrii care generează şi un sfert din totalul locurilor de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel