Topul politicienilor în care românii au încredere: Surpriza de pe locul 2. Șoșoacă, pe primul loc în clasamentul nepopularității - Sondaj INSCOP

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Află în articol care este topul politicienilor în care românii au încredere.

INSCOP Research a realizat, la comanda agenției de presă News.ro, un sondaj de opinie în care a analizat clasamentul încrederii în lideri politici, cât și al neîncrederii raportat la totalul populației. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), în perioada 19 – 27 iunie 2024, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Astfel, potrivit sondajului, în clasamentul încrederii conduce Mircea Geoană. Mai exact, 33,4% dintre toți participanții la sondaj au spus că au încredere destul de multă și foarte multă în Secretarul General Adjunct al NATO. Spun că au auzit de Mircea Geoană 91,9% dintre respondenți.

Următorul în top se poziționează Nicușor Dan cu 26,2% - încredere multă și foarte multă (notorietate 85,2%) și Marcel Ciolacu cu 23,6% - încredere multă și foarte multă (notorietate 94,5%). Clasamentul este continuat de Nicolae Ciucă, președintele PNL, care a obținut încredere de 21,4% (notorietate 89,2%). Totodată, potrivit sondajului, în Elena Lasconi, noul președinte al USR, au încredere multă și foarte multă 21,3% dintre cei intervievați (notorietate 61,1%), iar în Diana Șoșoacă 20,2% (notorietate 97,2%). Clasamentul realizat de INSCOP este încheiat de George Simion, președintele AUR, cu 18% (notorietate 86,8%) și  Kelemen Hunor, președintele UDMR, cu 8,5% (notorietate 63,3%).

Foto: Captură INSCOP Research

Topul nepopularității / clasamentul neîncrederii 

În cazul clasamentului neîncrederii, observăm că Diana Șoșoacă se clasează pe primul loc. Aceasta este este cel mai nepopular lider politic din România, după ce 75,4% dintre respondenți au declarat că au destul de puțină, foarte puțină sau nu au deloc încredere în ea. Pe locul al doilea în clasamentul neîncrederii se situează Marcel Ciolacu (67,6% - încredere destul de puțină sau foarte puțină/deloc).

Urmează George Simion (66,5% - încredere destul de puțină sau foarte puțină/deloc), Nicolae Ciucă (63,8% - încredere destul de puțină sau foarte puțină/deloc), Mircea Geoană (57% - încredere destul de puțină sau foarte puțină/deloc), Nicușor Dan (52,7% -  încredere destul de puțină sau foarte puțină/deloc). Kelemen Hunor (51,9% - încredere destul de puțină sau foarte puțină/deloc) și Elena Lasconi (36,5% - încredere destul de puțină sau foarte puțină/deloc). Ultimii doi sunt avantajați și de notorietatea mai scăzută (sub 65%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel