Topul superalimentelor. Ce ar trebui să începi să mănânci de astăzi

Ce sunt superalimentele? Anumite fructe, legume și alte alimente bogate în nutrienți sunt adesea denumite superalimente datorită abilității lor de a combate inflamațiile, a revigora sistemul imunitar, a reduce riscul de cancer, a scade stresul și multe altele. Iată care sunt primele 9 cele mai bune superalimente care-ți sunt la îndemână și ar merita să începi să le mănânci de azi.

Un superaliment aduce organismului doze ridicate de vitamine, minerale și antioxidanți care să-l ajute să lupte contra bolilor și să-i asigurăre, în mod natural, sănătate.

Iată care sunt cele mai bune 9 dintre aceste superalimente, care-ți sunt la îndemână și au putea începe să le mănânci chiar de azi. Cele mai multe se găsesc la plafare, dar unele sunt și la supermarket. 

1. Fructele Goji

Aceste fructe aduc organismului nutrienți care-i ajută sistemul imunitar, îmbunătățesc sănătatea pelii și sunt o foarte bună sursă de energie. Fructele goji luptă, de asemenea, și împotriva cancerului, pentru că reduc inflamațiile și întăresc abilitatea organismului de a lupta cu boala. Proprietățile sale antiinflamatorii foarte puternice, alături de abilitatea de a proteja sănătatea ochilor, de a curăța ficatul și de a stabiliza nivelul zahărului în sânge, fac din goji un adevărat superaliment.

2. Boabele de cacao

Mulțumită favonoidelor puternice pe care le conțin, boabele de cacao sunt considerate, și ele, superalimente. Ajută la scăderea naturală a tensiunii, reduc colesterolul și îmbunătățesc circulația, astfel încât țin bolile cardiovasculare la distanță. Antioxidanții din boabele de cacao ajută de asemenea la protejarea organismului, înctrucât luptă contra radicalilor liberi dăunători. Un alt efect benefic al boabelor de cacao este cela supra sănătății mentale, datorat faptului că sunt o foarte bună sursă de energie.

3. Spirulina

Spirulina este un tip de algă verde care posedă calități de superaliment. Principalul ei efect este cel detoxifiant, eliminând din organism metalele grele, nocive. Dacă adaugi la dieta ta spirulină, îți vei ajuta organismul să scape de efectele periculoase ale toxinelor, dar și al unor bacterii, precum candida. Mai multe studii au arătat că spirulina poate de asemenea să lupte contra cancerului, scade tensiunea, reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea inimii.

4. Chlorella

Chlorella este un alt tip de algă verde miraculoasă bogată în fitonutrienți. Abilitățile ei sunt acelea de a îmbunătăți activitatea sistemului imunitar, are puternic efect de detoxifiere și ajută organismul să lupte contra cancerului. În cazul pacienților care fac chimioterapie, alga îi ajută să reducă efectele negative și toxice ale tratamentului.

5. Semințele de cânepă

Sunt bogate în acid gama-linolenic (GLA), care are numeroasă beneficii pentru sănătate. Studii au arătat că GLA poate reduce tensiunea și previne apariția bolilor cardiace, a obezității și a diabetului. Semințele de cânepă ajută la îmbunătățirea digesiei, reduc durerile date de artrita reumatoidă și previn apariția cancerului pentru că luptă contra inflamațiilor și întăresc sistemul imunitar.

6. Semințele de Chia

Semințele de chia îmbunătățesc sănătatea pielii, încetinesc îmbătrânirea, favorizează digestia și sunt benefice în dieta diabeticilor.De asemenea, protejează inima, reduc riscul de apariție a bolilor autimune și lupă contra cancerului de sân și a celui cervical.

7. Aloe Vera

Aloe Vera este considerată un superaliment datorită proprietăților sale vindecătoare. Aduce organismului un aport mare de vitamine, minerale și antioxidanți, care ameliorează iritațiile pielii, tratează arsurile, ajută digestia și închid rănile. De altfel, multe din cremele pe care le folosim au la bază extracte din această plantă.

8. Mierea neprelucrată

Mierea neprelucrată este o bogată sursă de nutrienți, fapt ce o plasează în topul superalimentelor, notează davidwolfe.com. Puternicii antioxidanți din mierea naturală luptă contra bolilor, vindecă rănile, previn apariția diabetului și sunt o bună sursă de energie pentru organism.

9. Polenul de albine

Deși la unii oameni poate da reacții alergice puternice, polenul colectat de albine poate oferi organismului foarte mulți nutrienți. Are efecte naturale antibacteriene, antifungice și antivirale. Nutrienții din polenul de albine reduce inflamațiile, protejează ficatul de boli și îmbunătățesc starea generală de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel