Torihamu, rețeta de șuncă de pui de casă. Cum se prepară

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Vrei să renunți la șunca de pui din comerț? Îți recomandăm rețeta Torihamu.

Ingrediente

- 250 g piept de pui fără piele
- 1 lingură miere
- 1 linguriță și jumătate sare
- jumătate de linguriță piper
- ierburi proaspete sau uscate (cimbru, oregano)

Cum se prepară

Se curăță pieptul de pui de pielițe. Într-o pungă cu fermoar se pune mierea și sarea. Se amestecă. Se pune pieptul de pui în pungă și se masează cu condimentele din punga. Se pun în pungă și piperul și ierburile. Se poate folosi cimbru, oregano, tarhon, ardei chilli etc

Se masează, din nou, pieptul de pui cu condimentele, Se închide punga, încercând să se elimine cât mai mult aer din pungă. Punga cu pieptul de pui se dă la frigider pentru 48 de ore. După trecerea celor 2 zile, pieptul de pui se spală bine în apă rece apoi se pune într-un castron cu apă rece pentru o oră pentru desalinizare, potrivit retete.unica.ro.

Se pune apă într-o oală. Se pun sare, diverse legume (praz, rădăcină de pătrunjel, ghimbir etc). Se aduce la fierbere. Se dă focul la mediu. Se adaugă pieptul de pui. Se gătește timp de 5 minute, se acoperă oala cu capac și se închide focul. Se lasă puiul în supa obținută timp de o oră și apoi se scoate și se lasă să se răcească.

Torihamu se poate servi cu sos de soia, wasabi, sos sriracha sau ketchup.

Vezi și: Banana Bread cu fulgi de ciocolată, rețeta. Desertul rapid și delicios pe care îl vor adora până și cei mai pretențioși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel