Tornadă de țânțari, filmată în Siberia. Localnicii și turiștii sunt înspăimântați - VIDEO

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Țânțarii au invadat o regiune din Extremul Orient rus. Dacă localnicii cunosc fenomentul, turiștii au fost îngroziți. 

Vremea extemă duce și la producerea unor alte fenomene ciudate. În Rusia a fost surprinsă o tornadă de țânțari într-o localitate din regiunea Kamceatka, în Extremul Orient rus, relatează România TV. 

Insectele i-au terorizat pe localnici și pe turiștii care au fugit din calea roiurilor înspăimântătoare. O tornadă de țânțari, dacă putem spune așa, a fost surprinsă în imagini. Acestea au fost difuzate de către Siberian Times.

Care ar fi explicația pentru acest fenomen straniu

O explicație pentru acest fenomen ar fi ploile extrem de abundente care pot crea zone umede, în care ţânţari depun ouă, și pot provoca roiuri masive după eclozare.

Conform contului de Twitter al Siberian Times, un creator de conținut în limba engleză foarte urmărit din extremul est al Rusiei, este vorba despre aproximativ un miliard de masculi roiesc și îşi caută femele în adevărate tornade.

Astfel de situații sunt întâlnite anual în estul Rusiei în această perioadă, iar localnicii sunt deja familiarizați cu roiurile imense de țânțari. Fenomenul durează aproximativ două săptămâni, iar insectele care se adună în așa-numitele „tornade” sunt de fapt masculii care intenționează să se împerecheze.

Important de știut este că în această perioadă insectele nu provoacă înțepături.

Roiuri de lăcuste au invadat Libanul

La sfârșitul lunii aprilie, elicoptere ale armatei au împrăştiat pe terenurile agricole din nord-estul Libanului substanţe împotriva lăcustelor pentru a-i ajuta pe fermieri să lupte contra acestor insecte care au invadat în roiuri teritoriul acestei ţări, un eveniment descris drept foarte rar de o agenţie a ONU, cauzat de o schimbare a direcţiei vântului, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Inițial nu au fost înregistrate pierderi considerabile în agricultură, însă există îngrijorarea că mai multe roiuri ar putea fi împinse de vânt spre sudul ţării, a declarat pentru Reuters ministrul interimar al Agriculturii, Abbas Mortada.

Am reuşit în scurt timp să distrugem un număr uriaş, însă unele au scăpat şi există în continuare efective mari, mai ales în zona Hermel din Marjaheen, a spus Mortada.

Lăcustele, care ameninţă recoltele, se adaugă unei lungi liste de provocări cu care se confruntă Libanul, ţară afectată de cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel