Tortul "7 pahare" te salvează oricând vrei să impresionezi, dar fără multă bătaie de cap. Iată rețeta simplă, care va face senzație.
Ingrediente
-1 pahar cu ouă
-1 pahar zahăr
-1 pahar margarină topită (sau unt topit)
-1 pahar smântână
-1 pahar făină
-1 pahar amidon
-1 pahar lapte praf
-1 plic praf de copt sau 1 linguriță bicarbonat de sodiu
*Într-un pahar de 200 ml încap 4 ouă medii. Într-un pahar de 250 ml încap 5 ouă.)
Vezi și: Prăjitura "Șuvița lui Băsescu". Rețeta surpriză a zilei
NEGRESĂ FĂRĂ COACERE. Rețeta rapidă și delicioasă! Faci ECONOMIE de timp și bani
Pentru cremă
-1 conservă lapte condensat maroniu
-un pachet de unt (200 g)
-100-200 g brânză dulce de vaci
Pentru decor
-ciocolată
-frișcă
-nuci
-fulgi de porumb
Vezi și: TORT de ciocolată NOROIOS. N-ai gustat niciodată așa o bunătate. Iată REȚETA SPECIALĂ
Cum se prepară
Amestecați ouăle cu zahărul, adăugați margarina și smântâna, apoi celelalte ingrediente uscate. Amestecați cu mixerul la intensitate medie. Aluatul se pregătește ca acela pentru blinele, potrivit retete-usoare.info. Coaceți într-o formă rotundă 2-3 blaturi sau coaceți în tava standard de la cuptor un singur blat mare.
Vezi și: Cum faci Caffè Moka. Vei obține o ceașcă de CAFEA foarte AROMATĂ. Rețeta clasică
Pentru cremă: amestecați laptele condensat care seamănă cu ciocolata cu untul topit (dacă nu găsiți lapte condensat maroniu, atunci fierbeți conserva de lapte condensat normal într-o cratiță cu apă vreo 10-15 minute, când o veți deschide va fi ca ciocolata). Apoi adăugați brânza de vaci. Amestecați cu mixerul.
∗Puteți folosi orice cremă doriți.
Decorați deasupra cu frișcă și ciocolată topită. Amestecați fulgii de ovăz mărunțiți cu nucile pisate și ciocolata dată prin răzătoare. Cu această compoziție decorați tortul pe părți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu