Iată o rețetă delicioasă de tort sărat!
Tortul aperitiv cu castraveți murați este o rețetă delicioasă și potrivită pentru diferite ocazii, fiind apreciat de mulți pentru gustul său răcoritor și ușor picant. Iată cum poți pregăti un astfel de tort aperitiv:
500 g castraveți murați, tăiați felii subțiri
200 g brânză proaspătă (telemea, brânză de vaci sau brânză cremoasă)
200 g smântână
200 g iaurt grecesc
1 ceapă roșie, tăiată mărunt
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 legătură de mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat fin
sare și piper după gust
200 g biscuiți sărați
100 g unt topit
Pregătirea bazei:
Mărunțește biscuiții sărați într-un blender sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor, până devin pulbere.Amestecă biscuiții mărunțiți cu untul topit pentru a obține o compoziție omogenă. Pune amestecul într-o tavă de tort detasabilă, nivelându-l cu o lingură sau fundul unui pahar. Dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Prepararea stratului de castraveți:
Mixează castraveții murați, brânza proaspătă și ceapa roșie mărunțită într-un bol mare. Adaugă smântâna și iaurtul grecesc, apoi incorporează usturoiul zdrobit, mărarul tocat, sare și piper după gust. Amestecă bine.
Asamblarea tortului:
Toarnă amestecul de castraveți peste baza de biscuiți, nivelându-l cu o spatulă. Acoperă tava și pune tortul în frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau până când se întărește.
Decorare și servire:
După ce s-a întărit, decorează tortul cu felii de castraveți, frunze de mărar sau pătrunjel și alte ingrediente alese.Taie tortul în porții și servește-l rece.
Tortul aperitiv cu castraveți murați este o gustare delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru petreceri sau mese festive. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu