Ai mai auzit de acest tort? L-ai încercat? Dacă nu, o poți face acum. Ți-am pregătit noi rețeta. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente
– 250 g mic cereale cu ciocolată în formă de biluțe
– 250 g de lapte condensat
– 180-200 g de unt la temperatura camerei
– 100 g de alune prăjite (la dorință)
– 2 biscuiți de ciocolată pentru decor
Cum se prepară
Bateți untul, folosind mixerul, apoi adăugați treptat laptele condensat. Mixați ingredientele și adăugați alunele. Amestecați compoziția folosind spatula. Adăugați în bolul cu ingrediente bilele de ciocolată și amestecați bine compoziția. Tapetați inelul detașabil (cu diametrul de 18-20 cm) cu hârtie de copt și puneți-l pe un platou, potrivit bucatarul.eu.
Turnați compoziția obținută în formă, uniformizați-o și aplatizați-o, folosind spatula. Acoperiți tortul cu folie alimentară. Dați tortul la frigider pentru aproximativ 3-4 ore. Fărâmițați biscuiții, folosind blenderul sau pisălogul. Scoateți tortul din frigider, îndepărtați cu grijă inelul detașabil și decorați-l cu biscuiții fărâmițați.
Vezi și: Prăjitură pufoasă cu gem. Se amestecă toate ingredientele și se dă la cuptor
Ingrediente pentru aluat
– 5 ouă
– 180 g de unt
– 1 pahar de zahăr
– 160 g de făină
– 1 pachețel de praf de copt
– 2 linguri de cacao
– 150 g de nuci
– 5 linguri de smântână
– 1/2 linguriță de suc de lămâie
Ingrediente pentru cremă
– 480 ml de frișcă de 30 %
– 170 ml de lapte condensat
– 10 g de întăritor de frișcă
– biscuiți (pentru presărare)
Ingrediente pentru glazură
– 180 ml de frișcă
– 2 ciocolate negre
– 12 g de gelatină
Cum se prepară tortul "Veverița"
Aluatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți untul cu mixerul, turnați încet gălbenușurile, adăugați smântâna, nucile mărunțite, praful de copt și făina cu cacao, scrie bucatarul.eu. Amestecați bine toate ingredientele. Bateți cu mixerul albușurile, zahărul și sucul de lămâie. Puneți albușurile bătute în aluat și amestecați.
Puneți aluatul într-o formă de copt și coaceți blatul la 190 de grade timp de 40 de minute. Tăiați blatul obținut în 3 părți și apoi pregătiți crema. Bateți frișca cu mixerul, turnați laptele condensat și adăugați întăritorul. Ungeți blaturile cu cremă, asamblați tortul, ungeți-l deasupra și părțile laterale.
Pregătiți glazura pentru tort. Înmuiați gelatina în apă. Încălziți frișca și dizolvați în ea gelatina umflată. Adăugați ciocolata și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați glazura să se răcească și apoi turnați-o deasupra tortului de la mijloc spre margini. Mărunțiți biscuiții și presărați atent părțile laterale ale tortului. Îl puteți decora în funcție de preferințe.
Cei dragi vor fi încântați de acest desert și vă vor ruga să-l mai preparați.
Vezi și: Prăjitura preferată a norvegienilor. Rețeta este senzațională!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu