Vă prezentăm rețeta unui tort de sezon, ușor de preparat, cu o cremă de brânză delicioasă și îmbrăcat într-un curd de portocale ce sigur va fi pe gustul tuturor.
1. Untul se mixează cu zahărul până se topește, apoi se adaugă câte un gălbenuș pe rând până la încorporare. Se adaugă încet făina amestecată cu praful de copt și se amestecă bine. Albușurile cu praful de sare se bat spumă. La final, cu ajutorul unei spatule, se încorporează, câte puțin o dată, spuma de albușuri în aluat.
Se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt amestecul și dă la cuptor cam 20 -25 minute la 180 grade, până devine auriu și tare la atingere. Se lasă la răcit, apoi se taie în 2.
2. Între timp, se prepară crema de brânză: amestecăm brânza dulce cu zahărul și apoi cu crema mascarpone. Gelatina se topește în sucul de portocale, apoi se toarnă peste brânză și se amestecă. Așezăm crema de brânză peste unul dintre blaturi, iar celălalt se pune deasupra, apoi dăm tortul la frigider.
3. Acum e momentul să facem curdul (crema) de portocale: Se pune gelatina la înmuiat. Sucul de portocale îl punem la încălzit, galbenușurile le batem cu zahărul până se albesc, apoi adăugăm amidonul și amestecăm bine. Când sucul este fierbinte, fără a fierbe, se adaugă amestecul de gălbenușuri și se amestecă până âncepe să se îngroașe. Îl luăm de pe foc și adaugăm untul, omogenizăm și apoi adăugăm foile de gelatină pe rând, amestecând bine. Se lasă la răcit 20 minute.
4. Acum luăm tortul din frigider și tăiem 1,5 cm de jur împrejurul lui, cât mai egal și îl punem înapoi în forma de copt, așa încât să rămână distanță egală între marginile tăvii și tort, pentru jeleul de portocale. Tortul nu trebuie să depașească marginile formei de copt (la înălțime). Se toarnă jeleul de portocale și se pune imediat la frigider. Jeleul trebuie să acopere tortul în întregime. Se lasă la rece minim 4 ore.
5. Apoi, se decorează cu frișcă și ornamente de ciocolată, apoi se poate servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu