Tortul de șarlotă cu fructe nu necesită coacere.
un pachet pișcoturi (400g)
fructe (portocale, kiwi, ananas, fructe de pădure)
400-500 ml frișcă lichidă
pentru cremă:
4 gălbenușuri
150-200g zahăr
50-60g amidon
500 ml lapte
vanilie
un plic gelatină și un plic întăritor pentru frișcă
pentru sirop:
250 ml apă
150g zahăr
arome
Tapetam cu folie alimentară o tavă de tort cu pereți detașabili. Luăm fiecare pișcot și îl scufundăm în sirop (nu-l lăsați foarte mult pentru că se sfărâmă) și tapetăm pereții vasului cu ei, punând pișcoturile unul lângă altul pe înalt.
Ornăm tava cu fructe. Turnăm peste fructe 1/2 din cantitatea de cremă și apoi punem un strat de pișcoturi înmuiate, notează retetepractice.ro. Peste pișcoturi turnăm și restul cremei și acoperim cu alt strat de pișcoturi. Acoperim vasul și îl lăsăm la rece peste noapte.
A doua zi, ornăm tortul cu frișcă și fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News