Vă prezentam azi o rețetă cu adevărat super delicioasă a unei prăjituri cu rom, nucă de cocos și ciocolată albă. Cei care iubesc mâncarea și sunt creativi în bucătărie pot trece la treabă!
Iată ingredientele necesare de care ai nevoie:
4 linguri de făină de migdale,
140 de grame de făină albă de grâu,
3 ouă,
80 ml băutură de nucă de cocos,
120 de grame de zahăr,
1 linguriță de extract de vanilie,
o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu,
60 ml ulei de porumb.
Desert bestial din piersici: proaspăt ca înghețata și moale ca o cremă
Ingredientele pentru glazură:
250 de grame de mascarpone,
150 gr ciocolată albă.
Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat
Ingredientele pentru sirop:
1 pahar mic de rom,
1 plic de vanilie,
½ pahar de apă,
2 lingurițe de zahar brun
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun într-un bol și se bat cu un praf de sare, până se întăresc.
Apoi se toarnă făina de migdale și cea de grâu, împreună cu bicarbonatul de sodiu si zaharul și se mixează ușor. În acest moment, adăugați în mixer gălbenușurile cu extractul de vanilie, uleiul și băutura de cocos și începeți să le amestecați.
Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară
La final se adaugă încet albușurile spumă, amestecând cu o spatula de jos în sus. După ce ați făcut acest lucru, luați o tavă cu balamale și acoperiți marginile și fundul cu hârtie de copt, după ce ați uns-o ușor cu ulei. Turnați în tavă aluatul. Blatul se coace în cuptorul încălzit în prealabil pentru aproximativ 50 - 55 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată
În timpul în care se răcește, ne putem ocupa de glazură. Ciocolata albă trebuie topita la bain-marie. Odată topită, se lasă să se răcească, apoi se adaugă mascarpone și se amestecă ingredientele.
Pentru sirop: încălzim apa într-o cratiță, împreună cu romul, vanilia și zahărul brun. Apoi lăsăm amestecul să fiarbă aproximativ 5 minute.Luăm cratița de pe foc pentru a lăsa siropul să se răcească. În acest moment, tot ce rămâne este să asamblăm tortul.
Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși
Luam blatul și îl tăiem în jumătate. Ambele blaturi se stropesc cu siropul de rom. Punem primul blat pe un platou și îl acoperim din belșug cu glazură. Așezăm deasupra cealaltă foaie de blat. Acoperim cu glazură și cealaltă jumătate de tort.
La final, totul se presară cu nuca de cocos rasă. Cu ajutorul unei pungi de patiserie, poți decora suprafața tortului cu niște smocuri de glazură. Deasupra puteți pune bucăți de ciocolată cu cocos. Capodopera noastră de zăpadă este gata. Poftă bună!
Vrei să prepari o prăjitură gustoasă de mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, avem rețeta perfectă. Rețeta pentru această prăjitură cu mere este atât de simplă încât nici nu trebuie să cântărești ingredientele de folosit.
De fapt, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame. Pe scurt, acest deset poate fi pregătit și de cei care nu sunt un specialiști în bucătărie.
Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine. Prăjitură cu mere, uimitoare, foarte simplă și foarte rapidă!
Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:
1 pahar de griș,
1 pahar de făină,
1 pahar de lapte,
1 pahar de zahăr,
30 grame de unt,
5 mere,
1,5 linguriță de praf de copt,
zahăr pudră.
Mai întâi, adaugăm într-un bol paharul de făină, cel de griș și cel de zahăr. La final adăugăm praful de copt și amestecam cu un tel. Apoi împărțim amestecul în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.
Luăm apoi un vas și radem cele 5 mere, fără a le curăța de coajă. Împărțim rezultatul în 3 părți egale.
Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios
În acest moment luăm o tavă pentru prăjituri, cu diametrul de 20 de centimetri. Începem să introducem mai întâi un pahar din amestecul nostru, pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Urmează un strat de mere rase, care se întind bine pe toată suprafața. Continuăm să alternăm straturile până închidem terminăm cu un ultim pahar din amestec.
Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată
Cu o scobitoare de frigărui face câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Acum a mai rămas să încălzim laptele împreună cu untul. Se amestecă bine până când. Apoi turnăm laptele și unul în tavă. Prăjitura se coace
Coacem prăjitura pentru 40 - 50 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, dacă dorim, o putem decora cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu