Tortul de casă "3 pahare" reprezintă desertul ideal atunci când ai musafiri. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente blat
– 1 pahar de chefir
– 1 pahar de zahăr
– 1 pahar de făină cernută
– 1 lingură pudră de cacao cernută
– 1 linguriță bicarbonat de sodiu
– 1 ou
– 1 priză de sare
– 3 linguri de ulei vegetal
Vezi și: Tort crocant fără coacere. Ai nevoie doar de 5 ingrediente
Ingrediente cremă
– 350 g de smântână
– 3 linguri de zahăr pudră
Cum se prepară
Pregătiți aluatul pentru pandișpan: combinați într-un bol chefirul cu bicarbonatul de sodiu și amestecați. Spargeți oul într-un bol aparte și combinați-l cu zahărul și sarea. Bateți ingredientele până veți obține o masă spumantă, apoi turnați uleiul vegetal, potrivit bucatarul.eu. Amestecați ingredientele, după care, adăugați compoziția cu chefir. Omogenizați ingredientele. Adăugați în bolul cu ingredientele omogenizate făina și pudra de cacao cernută. Amestecați aluatul.
Tapetați tava de copt cu hârtie și ungeți-o cu unt, apoi turnați aluatul. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Pregătiți crema: mixați într-un bol smântâna cu zahărul pudră. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați uniform marginile pandișpanului. Fărâmițați resturile de blat. Tăiați pandișpanul în două blaturi. Puneți un blat pe o farfurie de servit și ungeți-l cu cremă. Suprapuneți blatul următor. Ungeți toată suprafața și bordura cu cremă. Decorați tortul cu fărâmiturile rămase sau după gustul și fantezia dvs. Tortul este gata.
Vezi și: Prăjitură pufoasă cu gem. Se amestecă toate ingredientele și se dă la cuptor
Prăjitura preferată a norvegienilor. Rețeta este senzațională!
Ingrediente pentru aluat
– 5 ouă
– 180 g de unt
– 1 pahar de zahăr
– 160 g de făină
– 1 pachețel de praf de copt
– 2 linguri de cacao
– 150 g de nuci
– 5 linguri de smântână
– 1/2 linguriță de suc de lămâie
Ingrediente pentru cremă
– 480 ml de frișcă de 30 %
– 170 ml de lapte condensat
– 10 g de întăritor de frișcă
– biscuiți (pentru presărare)
Ingrediente pentru glazură
– 180 ml de frișcă
– 2 ciocolate negre
– 12 g de gelatină
Cum se prepară tortul "Veverița"
Aluatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți untul cu mixerul, turnați încet gălbenușurile, adăugați smântâna, nucile mărunțite, praful de copt și făina cu cacao, scrie bucatarul.eu. Amestecați bine toate ingredientele. Bateți cu mixerul albușurile, zahărul și sucul de lămâie. Puneți albușurile bătute în aluat și amestecați.
Puneți aluatul într-o formă de copt și coaceți blatul la 190 de grade timp de 40 de minute. Tăiați blatul obținut în 3 părți și apoi pregătiți crema. Bateți frișca cu mixerul, turnați laptele condensat și adăugați întăritorul. Ungeți blaturile cu cremă, asamblați tortul, ungeți-l deasupra și părțile laterale.
Pregătiți glazura pentru tort. Înmuiați gelatina în apă. Încălziți frișca și dizolvați în ea gelatina umflată. Adăugați ciocolata și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați glazura să se răcească și apoi turnați-o deasupra tortului de la mijloc spre margini. Mărunțiți biscuiții și presărați atent părțile laterale ale tortului. Îl puteți decora în funcție de preferințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu