Tortul de ciocolată, fără coacere, este atât de bun, încât poate fi desertul perfect chiar și pentru mofturoși.
Ingrediente
800g de biscuiți (de ciocolată și de lapte)
200g de zahăr
250ml apă clocotită
500g lapte praf
60g cacao
200g de unt
Mod de preparare
Dizolvă zahărul în apă clocotită. Încorporează laptele praf treptat, amestecând cu telul. Adaugă cacaua și continuă să amesteci, până la omogenizare. Cât crema este caldă, adaugă untul, amestecând, până se topește. Tapetează forma cu folie alimentară, adaugă un strat de cremă, un strat de biscuiți de ciocolată, un strat de cremă, un strat de biscuiți de lapte și un strat de cremă. Continuă să faci asta, până se termină ingredientele. Ai grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Acoperă tortul cu o folie și bagă-l la la frigider pentru opt ore. Răstoarnă tortul pe platou, îndepărtează folia și decorează-l cu ciocolată răzuită, scrie pentruea.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu