Tortul de ciocolată este oricând o idee bună, fie că sărbătorești sau nu pe cineva. Iar această rețetă este una numai bună de încercat.
Ingrediente
- 300 g făină
- 175 ml apă caldă
- 250 g unt
- 250 g ciocolată neagră
- 125 ml lapte
- 60 g cacao
- 4 ouă
- 400 g zahăr
- 30 g cafea instant
- 30 ml ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- un praf sare
Vezi și: SARMALE RUSEȘTI. Se servesc calde, cu PIURE. Rețeta inedită
Cum se prepară
Topeşte la bain-marie untul cu ciocolata şi zahărul, apoi adaugă cafeaua instant cu 2-3 linguri de apă. Când ai obţinut un ganaş foarte subţire şi omogen, dă castronul de pe baia de aburi şi adaugă mixând laptele urmat de ouă, adăugate pe rând, apoi încorporează uleiul, potrivit retetepractice.ro.
Încorporează şi ingredientele uscate combinate între ele: făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul şi praful de copt, apoi continuă să mixezi 3-4 minute. Toarnă compoziţia pentru tortul de ciocolată noroios într-o formă de tort tapetată cu foaie de copt, de 20-26 cm.
Vezi și: TIRAMISU fără ouă și fără coacere. REȚETA italiană
Dă tortul la cuptor la 150 grade pentru 120 minute. Lasă tortul să se răcească complet, înainte de a-l scoate din formă, apoi îl poţi orna cu glazură de ciocolată, frişcă sau îl poţi servi ca atare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu