Tortul de ciocolată se prepară atât de ușor încât îl poți face în fiecare săptămână, nu doar de sărbători.
Dacă dragostea ta pentru ciocolată este puternică atunci prepară această rețetă de tort și nu vei fi dezamăgit. Este foarte simplă și rapidă.
făină - un pahar și jumătate,
cacao - un sfert de pahar,
sare - o jumătate de linguriță,
bicarbonat de sodiu - 1 linguriță,
zahăr brun - jumătate de pahar,
zahăr alb - jumătate de pahar,
esență de vanilie - 2 lingurițe,
oțet - 1 lingură,
ulei vegetal - o treime de pahar,
cafea - 1 ceașcă.
Pentru glazură:
chipsuri de ciocolată - un pahar și jumătate,
smântână grasă - o jumătate de pahar.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și ungeți o formă de copt cu ulei. Se amestecă făina, cacao, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Într-un alt bol, se amestecă cele două tipuri de zahăr, esența de vanilie, oțetul, uleiul și cafeaua. Combinați toate ingredientele și amestecați-le până la omogenizare.
Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
Turnați aluatul în forma pregătită. Coaceți 30-40 de minute. Nu uitați să faceți testul scobitorii: dacă scobitoarea iese murdară de aluat, desertul mai trebuie copt. După ce s-a copt, desertul trebuie să se răcească complet înainte de a-l unge cu glazură.
Bateți chipsurile de ciocolată cu smântâna încălzită. Turnați glazura peste tort. Ulterior, tortul trebuie dat la rece câteva ore. Serviți o felie din acest desert uimitor, alături de o ceașcă de cafea. Poftă bună!
Dar dacă vrei să oferi familiei tale un preparat aromat încearcă această rețeta perfectă.
Tarta cu dovlecei și ton este un preparat delicat, rafinat și gustos, care te va cuceri. Gustul legumelor se va combina bine cu aroma puternică a tonului, a măslinelor și a cașcavalului afumat.
Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă
Oferă acest aperitiv familiei și prietenilor, care vor rămâne impresionați.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
1 rulou - aluat de foietaj,
200 grame - ton,
o ceapă,
1 dovlecel,
100 grame de măsline negre,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
100 grame de smântână proaspătă,
ulei de măsline,
sare, piper - după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtia specială, udați-o și strângeți-o pentru ca să adere mai bine de fundul și marginile tăvii. Dacă preferați, puteți unge tava cu puțin ulei.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Clătiți dovlecelul, uscați-l și tăiați- fâșii. Curățați ceapa, feliați-o mărunt, apoi prăjiți-o într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Adăugați și dovleceii în tigaie și gătiți-i câteva minute: aceștia trebuie să fie crocanți și al dente.
Între timp, tăiați cașcaval în cuburi. Întindeți aluatul de foietaj cu un sucitor până obțineți o foaie cu o grosime de ½ centimetru. Transferați foaia în formă și îndepărtați excesul de aluat.
Scurgeți tonul și distribuiți-l pe suprafața aluatului, apoi adăugați dovleceii și cașcavalul, iar la final măslinele fără sâmburi.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Bateți ouăle cu smântână, iar când amestecul este bine uniformizat, se adaugă sare și piper. Acoperiți tarta cu compoziția de ouă și smântână și coaceți 30 de minute. Când suprafața tartei devine aurie, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu