În ediția din 4 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și frișcă.
Urmăriți lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un astfel de tort delicios și spectaculos.
6-7 mere
gem de caise
miez de nucă
350 gr zahăr
5 ouă
500 ml lapte
esență de vanilie
coajă de lămâie
1 praf de sare
5 ouă
5 linguri de zahăr pudră
5 linguri de unt topit
6 linguri de făină
1 praf de sare
esență de vanilie
200 gr frișcă bătutăfelii de mere caramelizate
Se începe cu caramelizarea a 300 gr de zahăr în cratița cu diametrul de 22 cm. După ce tot zahărul este topit, se înclină cratița în toate părțile pentru a se întinde zahărul caramelizat și pe pereții laterali ai cratiței. Apoi se lasă la răcit.
Între timp, se curăță merele și li se înlătură cotoarele cu dispozitivul special.
Când zahărul caramelizat s-a întărit pe pereții cratiței, se așază merele în ea și se umplu cu gem de caise amestecat cu nuci măcinate.
Cum se prepară crema de zahăr ars și blatul de tort
Într-un bol se amestecă ouăle cu un praf de sare și cu zahărul până la dizolvarea zahărului. Apoi se adaugă esența, coaja de lămâie răzuită și laptele Se omogenizează compoziția și se toarnă peste merele unmplute din cratița cu zahăr caramelizat.
Se pune crema de zahăr ars cu merele umplute la cuptor pentru o oră, la 170 de grade Celsius.
Pe la jumătatea timpului se verifică și dacă este închegată, se prepară blatul de tort.
Pentru prepararea blatului, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul până când devin spumoase. Se adaugă uleiul și se omogenizează ompoziția, apoi se adaugă lingură cu lingură, făina și din nou se omogenizează compoziția.
Se scoate cratița din cuptor și se toarnă compoziția pentru blat de tort deasupra cremei de zahăr ars. Ze pune din nou la cuptor până când blatul de tort este copt.
După ce se scoate din cuptor, se lasă tortul de mere cu cremă de zahăr ars în cratiță până când blatul de deasupra este bine răcit. Recomandat este să se lase de pe o zo pe alta. A doua zi se pune cratița pe foc și se lasă puțin, atât cât să se topească zahărul caramelizat de pe margini, apoi se răstoarnă tortul pe platou. Se lasă să se însiropeze bine blatul, apoi se decorează cu frișcă și cu felii de mere, caramelizate separat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News