Tortul de mere, de post sau nu, este o prăjitură adorată de majoritatea iubitorilor de dulce. În post, este o idee excelentă! Iată cum se prepară.
Ingrediente
200 gr zahăr
4-5 mere
2 căni făină
1 cană zahăr
1 linguriţă praf copt
1 cana apă minerală
1/2 cană ulei
esenţă rom
Vezi și: Cornuleţe fragede cu borș, de post. Gustul copilăriei!
Tort de mere de post. Vom carameliza zahărul pe flacăra aragazului. Întindem caramelul pe fundul vasului şi pe pereţii acestuia. Curăţăm de coajă şi cotoare merele, le tăiem felii şi le aşezăm pe fundul vasului astfel încât să îl acoperim în întregime, scrie caietulcuretete.com.
Tort de mere de post. Într-un bol amestecăm făina cu zahărul şi praful de copt. Adăugăm apa minerală, uleiul şi esenţa de rom şi amestecăm până obţinem un aluat omogen. Turnăm aluatul peste mere și băgăm la cuptor. Când este gata, răsturnăm tortul cu fundul în sus pe un platou astfel încât merele vor rămâne deasupra. Lăsăm să se răcească apoi tăiem felii.
Vezi și: Chifteluțe de fasole. Rețeta de post perfectă. Gust de neașteptat de bun!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu