Unul dintre cele mai rapide felul de mâncare, servite la micul dejun, sunt fulgii de ovăz cu lapte. Din păcate, mulți oameni se plictisesc rapid de fulgii de ovăz.
Dar există o alternativă excelentă, gustoasă și la fel de sănătoasă ca și fulgii de ovăz. În plus, aceasta este o opțiune excelentă de desert, care se prepară foarte simplu și rapid.
Ingrediente:
fulgi de ovăz - 160 grame,
apă clocotită - 200 ml,
un ou,
sare - 1 praf,
zahăr - 60 grame,
scorțișoară măcinată - 1 linguriță,
vișine fără sâmburi - 100 grame,
nuci (oricare) - 50 grame,
mere - 1-2 bucăți.
În primul rând, fulgii de ovăz trebuie puși la înmuiat în apă clocotită. În loc de fulgi de ovăz, puteți folosi și alte cereale. În timp ce fulgii se înmoaie, pregătiți restul ingredientelor.
Pentru asta luați câteva mere, le curățați de coajă și le tăiați cubulețe.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
De asemenea, măcinați nucile și scoateți sâmburii din vișine. În general, această rețetă este foarte permisibilă și puteți înlocui aproape fiecare ingredient după gustul vostru. Ingredientul final este scorțișoara măcinată, care trebuie adăugată peste mere.
Acum puteți trece la asamblarea desertului. Se amestecă toate ingredientele: fulgii de ovăz, praful de sare, zahărul, care poate fi înlocuit cu miere, un ou, merele, nucile și vișinele. Amestecați totul bine.
Castraveți murați pentru iarnă: cu această rețetă super simplă vor fi suculenți și crocanți
Puneți aluatul într-o formă de copt și trimiteți desertul în cuptorul bine încălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. Înainte de servire, tortul din fulgi de ovăz poate fi stropit cu zahăr pudră sau pudră de cacao. Poftă bună!
Baghrir sau clătitele marocane se prepară în unele țări din Africa de Nord (Maroc, Liban, Algeria). Nu arată ca și clătitele subțiri cu care suntem obișnuiți.
Clătitele marocane arată, mai degrabă, ca o pâine poroasă, deoarece la coacere se formează sute de găuri pe suprafața lor. Pentru această caracteristică sunt numite și ”clătitele cu 1000 de găuri”.
Ingredientele de care aveți nevoie:
280 grame de griș,
200 grame făină de grâu,
700 ml apă caldă,
5 g drojdie uscată,
1 lingură de zahăr,
1 linguriță praf de copt,
1 linguriță de sare.
Cum să eliminați amărăciunea din castraveți: iată trei metode eficiente
Pentru sos:
50 grame de miere,
50 grame unt.
Turnați aproximativ jumătate din apa caldă într-un bol, adăugați zahărul și amestecați până când zahărul să dizolvă puțin. În apa îndulcită se pune și drojdia uscată, se amestecă și se lasă 10 minute ca să se activeze.
Într-un bol separat, amestecați bine toate ingredientele uscate: făina, grișul, praful de copt și sarea.
Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase
Introduceți amestecul uscat în apa cu drojdie în mai multe etape și amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu apară cocoloașe. Adăugați și restul apei în bol. Din nou amestecați aluatul pentru clătite marocane. Prin consistență, acesta trebuie să fie mai gros decât la clătitele subțiri.
Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la cald 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Încingem bine tigaia. Turnați puțin aluat în centru și așteptați să apară găuri la suprafață. Clătitele marocane se prăjesc doar pe o parte, la foc mediu. Clătita este gata dacă suprafața sa a devenit uniform gălbuie, fără pete albe.
Clătitele marocane sunt poroase, ca un burete, așa ca vor absorbi sosul pe care îl vei folosi. În mod tradițional, acestea sunt servite cu un sos cremos de miere și unt. Pentru a face acest lucru, untul topit se amestecă cu mierea lichidă în proporții egale. Clătitele marocane pot fi servite și în loc de pâine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu