Dacă ții post în această perioadă și ți-e poftă de un tort diplomat, avem rețeta pentru tine. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru blat
200 ml apă minerală
100 ml ulei
2 cani făină
1/2 cană zahăr
6 linguri miere
1 lingură cacao
1/2 plic praf de copt
1 vârf linguriţă bicarbonat amoniu
Pentru cremă
500 ml frişcă lichidă
fructe ( kivi, ananas)
1 linguriţă zeamă de lămâie
Vezi și: Prăjitură de post: Fantezie de ananas. Cum se prepară - Rețeta
Cum se prepară tortul diplomat de post
Pentru blat, amesteci toate ingredientele până când obţii o cremă omogenă pe care o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 30 de minute. O laşi la răcit şi o tai în două felii, potrivit clickpoftabuna.ro.
Pentru cremă, cureţi şi tai fructele cubuleţe, apoi le pui la scurs. Mixezi frişca rece până se întăreşte, torni zeama de lămâie şi încorporezi fructele. Aşezi prima felie de blat, întinzi jumătate din cremă, pui peste ea a doua felie şi nivelezi restul de frişcă.
BONUS: Negresă de post cu gem și nuci
Ingrediente
Pentru blat:
300 g făină
200 g gem de prune sau marmeladă
100 g zahăr(sau în funcție de cât de dulce e gemul)
100 ml ulei
200 ml apă minerală carbogazoasă
2 linguri cacao
100 g nucă măcinată grosier
1 plic praf de copt
un vârf cuțit de bicarbonat
2 lingurițe esență de rom
un praf sare
Pentru glazura de ciocolată:
100 g ciocolată neagră(de post)
1-2 linguri zahăr
1 lingură apă
câțiva stropi de ulei
Cum se prepară
Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră. Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența, potrivit a1.ro.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase. Tapetăm o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă cu gem și nuci în ea. Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pentru glazură, topim ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr, după gust și o întindem imediat, peste negresa răcită deja. Presărăm și miez de nucă deasupra, lăsăm glazura să se întărească, apoi porționăm și servim delicioasa negresă de post cu gem și nuci, alături de cei dragi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News