De Revelion, tortul diplomat este vedeta de pe masa pregătită atent de gospodine. Iată cum se prepară deliciosul desert...
Ingrediente
- 5 ouă întregi
- 200 de grame de zahăr
- 1 praf de sare
- 40 de grame gelatină granulată sau foi
- 450 de grame compot de ananas sau alte fructe
- 30 de grame coajă confiată de portocală
- 750 de grame frișcă lichidă, îndulcită
- fructe preferate proaspete, din compot: ananas, kiwi, mandarine, portocale, căpșuni, zmeură
- 12 pișcoturi de șampanie.
Cum se prepară
Se începe cu punerea gelatinei la hidratat în 100 de mililitri de sirop de ananas. Ouăle întregi se pun într-o cratiță cu zahărul. Cratița se pune deasupra unei alte cratițe mai mari unde se pune apă fierbinte.
Este important ca apa să nu atingă cratița cu ouă și zahăr. Se așează cratițele pe flacăra aragazului, la foc mediu. Cu ajutorul unui tel pară se amestecă intens ouăle și zahărul pentru ca aceste două ingrediente să se omogenizeze. Se amestecă continuu, aceasta trebuie să ajungă la 80 de grade Celsius și să aibă consistență de budincă. Se iau cele două cratițe de pe foc și cea cu cremă se lasă să se răcească.
Gelatina hidratată se adaugă în crema caldă și se amestecă până se încorporează uniform în crema de ouă. În crema de ouă se adaugă și coaja de portocală confiată, fructele din compot și cele proaspete, tăiate înainte cuburi de dimensiuni potrivite sau în funcție de preferințe. Frișca lichidă se bate cu ajutorul unui mixer până când are consistența dorită și apoi se încorporează în crema de ouă unde au fost adăugate anterior și fructele.
Vezi și: Cum se face piftia. Rețeta pe care trebuie neapărat să o pregătești pentru Revelion
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News