Incredibil, dar adevărat, există un desert care se prepară fără făină și fără a folosi cuptorul.
De fiecare dată când te gândești să pregătești ceva care să-ți bucure familia sau oaspeții, trebuie să te înarmezi cu răbdare.
Chiar și atunci când prepararea aluatului este rapidă, trebuie să aștepți ca și cuptorul să se-și facă treaba. Dar acum ai o alternativă, pe care o vei folosi atunci ai musafiri neașteptați și nu mai ai timp să gătești ceva bun.
Ingredientele de care ai nevoie:
ciocolată albă - 80 grame,
pișcoturi - 250 grame,
ciocolată neagră - 80 grame,
budincă de vanilie - 75 grame,
lapte 1 litru,
amidon de porumb - 5 linguri.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti desertul este să tai cubulețe o parte din pișcoturi, care vor alcătui baza. Umple o cană cu lapte și umezește pișcoturile, înainte de a pune pe fundul unei formei. Apoi, înmoaie în lapte și niște pișcoturi întregi și așează-le de-a lungul pereților formei, pentru a forma un cadru.
Maioneză de casă cu avocado și coriandru: rețeta este delicioasă
Treci acum la prepararea cremei, care va face acest preparat delicios. Un litru de apă se toarnă într-o cratiță. Adaugă amidonul de porumb și budinca de vanilie și amestecă bine. Se completează cu zahărul și se amestecă din nou, până când amestecul este omogen. Odată ce amestecul este gata, împarte-l în două boluri.
Într-un bol cu cremă se pune ciocolata albă tocată, tocată, iar în celălalt bol - ciocolată neagră tocată. Amestecă totul bine având grija ca ciocolata se topească complet.
Salată cu omletă: o rețetă interesantă pentru orice masă festivă
Mai întâi, peste baza de pișcoturi se toarnă crema de ciocolată albă, apoi cea de ciocolată neagră. Acoperă crema cu pișcoturi înmuiate în lapte. Desertul trebuie ținut la frigider timp de 4 ore înainte de a fi consumat, pentru a se compacta corespunzător. Dar îl poți mânca și de îndată ce este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News