Tort fără coacere cu fructe de pădure. Sfaturi și indicații pentru un desert delicios

Foto Pexels
Foto Pexels

Tortul fără coacere cu fructe de pădure nu presupune mari bătăi de cap în bucătărie. 

Ingrediente pentru crustă

 250 gr. – biscuiți simpli
 50 gr –  zahăr
 70 gr. – unt topit

Ingrediente pentru cremă


 500 g mascarpone
 250 g cremă de brânză fină
 150 gr. – zahăr pudră
 1 linguriță – esență de vanilie
 250 ml. – smântână dulce 35%
 coaja de la o lămâie
 un praf de sare

Ingrediente pentru jeleul de vișine


 200 gr – vișine
 60-80 gr. – zahăr
 2 lingurițe – gelatină
 apă

Ingrediente pentru decor


 250 g zmeură
 100g fructe de pădure
 fulgi de migdale

Mod de preparare tort fără coacere


Sfărâmă biscuiții într-un blender, după care adaugă zahărul, mai amestecă un pic, apoi toarnă untul topit și mai mixează câteva secunde până se încorporează cele două ingrediente. Pune amestecul obținut într-o tavă cu marginea detaşabilă și presează-l bine (să fie circa 2-3 cm. și pe margini).

Între timp, adaugă într-un bol brânza, mascarpone, smântâna, coaja de lămâie, vanilie, și 2-3 linguri de zahăr, depinde cât de dulce vrei să fie. Amestecă bine compoziția până devine cremoasă și fără cocolașe.

Toarnă smântâna dulce în alt bol și mixeaz-o la fel cu un mixer.

Ia câte o lingură de frișcă și încorporeaz-o ușor cu crema de brânză.

Toarnă compoziția obținută peste crusta preparată inițial.

Pune cheesecake-ul în frigider până faci jeleul.

Cât cheesecake-ul se răcește, pune într-o cratiță vișinele fără sâmburi, tăiate, adaugă zahărul și toarnă apă cât să le acoperi. Amestecă și fierbe-le 5-7 minute la foc mare. Apoi, pune compoziția în bolul robotului de bucătărie și mixează până devine piure. Lasă-l să se răcească puțin.

Între timp, pune într-un recipient gelatina, acoperă cu apă, amestecă și lasă gelatina să se umfle 5 minute. După, pune-o la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde sau până se topește complet, notează retetepractice.ro. Adaugă gelatina în piureul de vișine și amestecă. Toarnă piureul aproape călduț în interiorul cheesecake-ului până ajungi la margini. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin șase ore.

Înainte să-l servești, decorează-l, după bunul plac, cu zmeură, vișine, fructe de pădure și fulgi de migdale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel