Tortul fără coacere cu fructe de pădure nu presupune mari bătăi de cap în bucătărie.
250 gr. – biscuiți simpli
50 gr – zahăr
70 gr. – unt topit
500 g mascarpone
250 g cremă de brânză fină
150 gr. – zahăr pudră
1 linguriță – esență de vanilie
250 ml. – smântână dulce 35%
coaja de la o lămâie
un praf de sare
200 gr – vișine
60-80 gr. – zahăr
2 lingurițe – gelatină
apă
250 g zmeură
100g fructe de pădure
fulgi de migdale
Sfărâmă biscuiții într-un blender, după care adaugă zahărul, mai amestecă un pic, apoi toarnă untul topit și mai mixează câteva secunde până se încorporează cele două ingrediente. Pune amestecul obținut într-o tavă cu marginea detaşabilă și presează-l bine (să fie circa 2-3 cm. și pe margini).
Între timp, adaugă într-un bol brânza, mascarpone, smântâna, coaja de lămâie, vanilie, și 2-3 linguri de zahăr, depinde cât de dulce vrei să fie. Amestecă bine compoziția până devine cremoasă și fără cocolașe.
Toarnă smântâna dulce în alt bol și mixeaz-o la fel cu un mixer.
Ia câte o lingură de frișcă și încorporeaz-o ușor cu crema de brânză.
Toarnă compoziția obținută peste crusta preparată inițial.
Pune cheesecake-ul în frigider până faci jeleul.
Cât cheesecake-ul se răcește, pune într-o cratiță vișinele fără sâmburi, tăiate, adaugă zahărul și toarnă apă cât să le acoperi. Amestecă și fierbe-le 5-7 minute la foc mare. Apoi, pune compoziția în bolul robotului de bucătărie și mixează până devine piure. Lasă-l să se răcească puțin.
Între timp, pune într-un recipient gelatina, acoperă cu apă, amestecă și lasă gelatina să se umfle 5 minute. După, pune-o la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde sau până se topește complet, notează retetepractice.ro. Adaugă gelatina în piureul de vișine și amestecă. Toarnă piureul aproape călduț în interiorul cheesecake-ului până ajungi la margini. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin șase ore.
Înainte să-l servești, decorează-l, după bunul plac, cu zmeură, vișine, fructe de pădure și fulgi de migdale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News