Acest tort fără coacere este simplu de preparat și delicios. Poți să îl personalizezi cu diverse topping-uri sau arome în funcție de preferințele tale.
Ingrediente
200g biscuiți simpli (digestive, oreo etc.)
100g unt topit
500g brânză de vaci sau mascarpone
200g smântână lichidă
100g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional)
Cum se prepară
Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor. Amestecă biscuiții mărunțiți cu untul topit până când obții o compoziție omogenă. Pune amestecul într-o tavă de tort cu fund detașabil și presează-l uniform. Poți folosi o lingură sau baza unui pahar pentru a presa bine compoziția. Lasă blatul la frigider pentru a se întări puțin, cam pentru 30 de minute.
Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci sau mascarpone cu smântâna lichidă, zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Dacă folosești, adaugă și coaja rasă de lămâie sau portocală pentru aromă.
Toarnă umplutura peste blatul din tavă și nivelează-o cu o spatulă. Acoperă tortul cu folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a se întări bine.
După ce s-a întărit suficient, poți decora tortul cu fructe proaspete, ciocolată rasă sau fulgi de cocos înainte de a-l servi.
Vezi și: Tartă cu scorțișoară, fără coacere și fără zahăr. Este imposibil să nu-ți iasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu