Acest tort fără coacere este simplu de preparat și delicios. Poți să îl personalizezi cu diverse topping-uri sau arome în funcție de preferințele tale.
Publicitate
Ingrediente
200g biscuiți simpli (digestive, oreo etc.)
100g unt topit
500g brânză de vaci sau mascarpone
200g smântână lichidă
100g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional)
Cum se prepară
Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor. Amestecă biscuiții mărunțiți cu untul topit până când obții o compoziție omogenă. Pune amestecul într-o tavă de tort cu fund detașabil și presează-l uniform. Poți folosi o lingură sau baza unui pahar pentru a presa bine compoziția. Lasă blatul la frigider pentru a se întări puțin, cam pentru 30 de minute.
Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci sau mascarpone cu smântâna lichidă, zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Dacă folosești, adaugă și coaja rasă de lămâie sau portocală pentru aromă.
Toarnă umplutura peste blatul din tavă și nivelează-o cu o spatulă. Acoperă tortul cu folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a se întări bine.
După ce s-a întărit suficient, poți decora tortul cu fructe proaspete, ciocolată rasă sau fulgi de cocos înainte de a-l servi.
Vezi și: Tartă cu scorțișoară, fără coacere și fără zahăr. Este imposibil să nu-ți iasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu