Tort fără coacere. Rețeta pe care o poate face și un copil

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Acest tort fără coacere este simplu de preparat și delicios. Poți să îl personalizezi cu diverse topping-uri sau arome în funcție de preferințele tale.

Ingrediente

200g biscuiți simpli (digestive, oreo etc.)

100g unt topit

500g brânză de vaci sau mascarpone

200g smântână lichidă

100g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional)

Cum se prepară

Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor. Amestecă biscuiții mărunțiți cu untul topit până când obții o compoziție omogenă. Pune amestecul într-o tavă de tort cu fund detașabil și presează-l uniform. Poți folosi o lingură sau baza unui pahar pentru a presa bine compoziția. Lasă blatul la frigider pentru a se întări puțin, cam pentru 30 de minute.

Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci sau mascarpone cu smântâna lichidă, zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Dacă folosești, adaugă și coaja rasă de lămâie sau portocală pentru aromă.

Toarnă umplutura peste blatul din tavă și nivelează-o cu o spatulă. Acoperă tortul cu folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a se întări bine.

După ce s-a întărit suficient, poți decora tortul cu fructe proaspete, ciocolată rasă sau fulgi de cocos înainte de a-l servi.

Vezi și: Tartă cu scorțișoară, fără coacere și fără zahăr. Este imposibil să nu-ți iasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel