Tort gătit la abur? Se poate și iese senzațional! Iată cum se prepară acest desert delicios.
Ingrediente
- 2 banane mari
- 50 g unt
- 100 g zahar
- 2 ouă
-150 g făină
- esență vanilie
- 1/2 pliculeț praf de copt
- un praf sare
Cum se prepară
Pasează bananele cu o ustensilă pentru piure sau cu furculiţa. Bate apoi ouăle cu zahărul pentru 3-4 minute, esenţa de vanilie, praful de copt şi sarea. Adaugă untul topit şi bananele peste compoziţie. Mixează compoziţia la viteză mare şi încorporează făina, potrivit retetepractice.ro.
Unge cu unt o cratiţă (neapărat una cu capac) şi dă-o la foc mare, până când se încinge. Toarnă compoziţia de tort, pune-i capacul, apoi aşază cratiţa pe o altă tigaie, aşezată la rândul ei pe flacără mică. Lasă blatul de tort pe tigaia încinsă pentru 45-50 de minute, cu capacul pus. Verifică blatul de tort folosind o scobitoare. Dacă iese curată şi nelipicioasă, tortul e pătruns.
BONUS: Rețeta de brânzoaice
Ingrediente
- făină 400 g
- untură 150 g
- lapte 200 ml
- drojdie 40-50 g
- zahăr 2 linguri
- sare după gust
Umplutură:
- brânză dulce sau sărată 200 g
- un ou
- smântână 50 g
- făină o lingură rasă
- zahăr vanilat
- sare după gust şi caz
Cum se prepară
În făina cernută se face un loc la mijloc şi se pune untura bine sleită. Se frământă și cu sare, după aceea se adaugă treptat laptele cald în care s-au dizolvat drojdia şi zahărul. Se frământă aluatul în continuare, până ce începe a se desprinde de vas.
Se lasă să dospească încet. Se întinde o foaie mare de aluat nu prea subţire. Se taie în pătrate de 8-9 cm, se pune deasupra umplutura cu lingură. Se aduc colţurile la mijloc în formă de plic, apăsând uşor cu degetul înmuiat în apă ca să se lipească. Se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc potrivit. În momentul în care se dau la coacere, se mai poate pune deasupra caşcaval ras.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News