Sunt momente când ai oaspeți neașteptați, iar în frigider nu a rămas nimic dulce. Prin urmare, trebuie să improvizezi rapid ceva gustos.
Cu această rețetă vei putea prepara un tort delicios în doar 20 de minute.
Ingredientele de care ai nevoie pentru blat:
două ouă,
5 grame de praf de copt,
șase linguri de lapte,
șase linguri de zahăr,
cinci linguri de făină,
o lingură de cacao,
praf de sare,
două linguri de ulei vegetal.
Pentru cremă:
500 de grame de smântână,
zahăr pudră după gust,
două banane,
ciocolată rasă pentru decor.
Sparge două ouă într-un castron, adaugă un praf de sare și bate-le cu telul. Completează cu șase linguri de lapte și șase linguri de zahăr și amestecă.
Se cern cinci linguri de făină și o lingură de cacao și se adaugă în bol. Nu uita să mai pui în aluat praful de copt și două linguri de ulei vegetal. Se amestecă bine și se toarnă într-o formă.
"Friptură" de varza roșie, o capodoperă alimentară simplă și interesantă
Pune forma cu aluat în cuptorul cu microunde, la 800 de wați, timp de cinci minute. După cinci minute, oprește cuptorul și lăsă blatul în interior încă 10 minute, fără a deschide ușa. Scoate apoi blatul și taie-l în două pe orizontală.
Clătite japoneze moi și pufoase, ca un nor. Le veți îndrăgi de la prima bucățică
Pentru cremă: amestecă 500 de grame de smântână cu zahăr pudră după gust. Pune prima foaie de blat pe un platou și unge-o cu cremă. Taie două banane în felii. Pune feliile deasupra și acoperă-le cu al doilea blat.
Unge și al doilea blat cu cremă, la fel și părțile laterale ale tortului. Decorează tortul cu ciocolată rasă. Poftă bună!
Vă propunem rețeta unor baghete crocante care sunt atât de bune încât nu va mai rămâne nicio fărâmitură pentru a doua zi.
Pentru aceste baghete crocante veți avea nevoie de:
400 ml lapte călduț;
1 linguriță de sare;
2 linguri de zahăr;
8 grame de drojdie uscată;
40 ml ulei de măsline;
600 gramefăină de grâu.
Adăugați sarea, zahărul, drojdia uscată și uleiul de măsline într-un bol în care ați pus laptele încălzit. Amestecați bine. Adăugați făina și frământați un aluat dens, elastic, care nu se va lipi de mâini.
Aluatul se pune într-un bol, uns cu ulei de măsline, se acoperă cu folie alimentară și se lasa într-un loc călduț, până își va dubla volumul.
Ciuperci cu smântână, gătite la tigaie. O rețetă simplă, dar senzațional de bună
Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Formați câte o bilă și lăsați-le pe masă, acoperite cu un prosop, circa 10 minute.
Din fiecare bilă de aluat formați câte o mini baghetă. Lăsați bachetele pe masă, sub prosop, încă 20 de minute. Aveți grijă ca baghetele să fie puse la distanță unele de altele.
Halva din mălai, un desert original și foarte ușor de pregătit. Musafirii îți vor cere rețeta
Scufundați fiecare baghetă într-o oală cu apă clocotită pentru 40 de secunde. Cu un cuțit ascuțit, crestați fiecare baghetă, apoi ungeți-le cu lapte.
Coaceți baghetele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News